RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3916|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問7樓地址及電話

比利羊 發表於 2014-4-26 09:04:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟對四軸有興趣,但新手—名,
想找些資料,想用來航拍!
我見玩具反逗成有部2K幾,乜鬼2.0, 得唔得?
謝!
solaris8x86 發表於 2014-4-26 09:10:28 | 只看該作者
香港境內除咗我部乜鬼2.0真係得外,其他全部乜鬼2.0都係唔得,建議+$1000去買Phantom 1代,或去二手區買,有大量二手Phantom,$2000有交易,good price。
 樓主| 比利羊 發表於 2014-4-26 23:51:22 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-4-26 09:10
香港境內除咗我部乜鬼2.0真係得外,其他全部乜鬼2.0都係唔得,建議+$1000去買Phantom 1代,或去二手區買, ...

師兄好勁! 睇左你好多片~
solaris8x86 發表於 2014-4-27 02:46:39 | 只看該作者
比利羊 發表於 2014-4-26 23:51
師兄好勁! 睇左你好多片~

AR Drone係現時唯一100%全電腦無人機,通常只適合鬼佬或I.T人玩。香港太眾市民最好玩Phantom,唔使點改,上手較容易,廢Q時煩,但以長期嚟講,Phantom穩定性經唔起時間考驗,由其是由第70th-第100個flights開始,要加倍注意維修,good buy good luck。
byuen 發表於 2014-4-27 06:48:55 | 只看該作者
我老友隻乜鬼 2.0, 上個禮拜先啱啱響啓德走咗佬; 佢之前都走過一次, 嗰次咁好彩俾老友揾得番, 但今次就冇咁好彩了.
建議 ching 唔好諗隻乜鬼 2.0 了.
solaris8x86 發表於 2014-4-27 08:31:47 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-4-27 06:48
我老友隻乜鬼 2.0, 上個禮拜先啱啱響啓德走咗佬; 佢之前都走過一次, 嗰次咁好彩俾老友揾得番, 但今次就冇咁 ...

Good!!! Byuen師兄足之同聲同氣哎.... hahhaha....
kayming 發表於 2014-4-27 09:52:01 | 只看該作者
乜鬼2.0 我就無.... 不過我有隻1.0 , 一出就買左, 飛左幾次, 一路擺到宜家, 唔知重有無乜野作為??????
solaris8x86 發表於 2014-4-27 10:07:02 | 只看該作者
kayming 發表於 2014-4-27 09:52
乜鬼2.0 我就無.... 不過我有隻1.0 , 一出就買左, 飛左幾次, 一路擺到宜家, 唔知重有無乜野作為?????? ...

回想三丶四年前,其實我亦覺得1.0比2.0好玩,起碼平行有難度有挑戰性,會較有享受,自從飛咗2.0後好似駛咗自動波車咁,佢佬味,穩定性太有保證,唔好玩,飛飛下個人隨時分神走去吸女...。
jackyjacky 發表於 2014-4-27 12:47:34 | 只看該作者
我隻 "乜鬼 2 .0", 而家準備改緊唔用 "乜鬼 PAD" 控, 改用 "乜鬼 TaBa" 2.4G 搖控
在 "乜鬼 寶" 訂了一個 Decoder 回來, RMB 180 ...... 再加一個 2.4G 接收, 試吓 Work 唔 Work
solaris8x86 發表於 2014-4-27 19:31:48 | 只看該作者
jackyjacky 發表於 2014-4-27 12:47
我隻 "乜鬼 2 .0", 而家準備改緊唔用 "乜鬼 PAD" 控, 改用 "乜鬼 TaBa" 2.4G 搖控
在 "乜鬼 寶" 訂了一個 D ...

你改完搞Q掂我哋一齊去飛最終話啦,為2.0兩年嚟lifecycle齊齊劃上句號做個記念
jackyjacky 發表於 2014-4-27 22:22:28 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-4-27 19:31
你改完搞Q掂我哋一齊去飛最終話啦,為2.0兩年嚟lifecycle齊齊劃上句號做個記念。
...

我改搖控咋 ....... 圖傳未搵到方案解決
thl0610 發表於 2014-5-3 13:48:03 | 只看該作者
咁請問即係 7樓 既地址係邊度?? THX大家
kay1926 發表於 2014-5-3 15:47:49 來自手機 | 只看該作者
旺角碧街46號 祥興大廈7樓 八號a室
偉高模型 隔離
thl0610 發表於 2014-5-3 16:53:42 | 只看該作者
唔該晒師兄  小弟都想入坑 去見識見識
Gainax 發表於 2014-5-7 09:29:07 | 只看該作者
jackyjacky 發表於 2014-4-27 22:22
我改搖控咋 ....... 圖傳未搵到方案解決

其實我都想改棍控,手機好難控,又遲鈍...

你地飛ar drone 有用中繼嗎?
lunnar 發表於 2014-5-7 23:45:07 | 只看該作者
新手...想買四軸, 爬了很多文,

想問一下意見 , 2 手DIJ 1 VS x350 pro , 2部那一個比較合新手...  飛多少距離唔會太注意...自己信唔敢飛太遠...
kay1926 發表於 2014-5-8 10:11:28 來自手機 | 只看該作者
新手2部都得,個人應為玩Dji,如果有吾明,有好多C Hing 會幫到你
dickylee 發表於 2014-5-8 11:11:05 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-4-27 02:46
AR Drone係現時唯一100%全電腦無人機,通常只適合鬼佬或I.T人玩。香港太眾市民最好玩Phantom,唔使點改, ...

想問你話要注意維修,有d咩會壞多同埋出事前有咩症狀嫁?
solaris8x86 發表於 2014-5-8 11:26:37 | 只看該作者
dickylee 發表於 2014-5-8 11:11
想問你話要注意維修,有d咩會壞多同埋出事前有咩症狀嫁?

佢日子耐咗會咁樣....一般人到發覺時已太遲....

https://www.youtube.com/watch?v=hInFVN43_as
dickylee 發表於 2014-5-9 12:40:12 來自手機 | 只看該作者

其實我唔係好確定係米,飛控鬆佐,令到陀螺儀既數據錯曬,平衡唔到???