RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2870|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想問下FlySky-GT3C既野

babejaixd 發表於 2014-7-9 22:22:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟新買左GT3C但係淘寶買既,之後跟住set,但set完之後架車自己會疾下疾下向前行,但左右就冇問題.
想問下各位高手,呢個情況應該要點做 ? 係咪set錯左野 ?
感謝大大.
ckcgary 發表於 2014-7-9 22:25:54 | 只看該作者
電變 set 咗中位未?
如果 set 咗,試下接收掉轉 Ch 1 & Ch 2,睇下扭左右控油門會唔會都一樣。
 樓主| babejaixd 發表於 2014-7-9 22:29:58 | 只看該作者
我set左 CH 1 REV, CH 1 E.POINT 100% LEFT FORWARD , CH 1 TRIM N00 , CH 1 D/R 100% , CH 1 EXP 99%. 係咪應該set錯左
 樓主| babejaixd 發表於 2014-7-9 22:38:02 | 只看該作者
ckcgary 發表於 2014-7-9 22:25
電變 set 咗中位未?
如果 set 咗,試下接收掉轉 Ch 1 & Ch 2,睇下扭左右控油門會唔會都一樣。 ...

我試左接收掉轉 , 佢而家變左右係油門. 下一步應該點做,感謝大大..
erikism 發表於 2014-7-9 23:07:37 | 只看該作者
支控同電變第一次用都要set一次中位,做佐未?
skyhawk 發表於 2014-7-10 01:54:19 | 只看該作者
你要將ABS OFF 咗先, 再去SET 電變中位, 否則就疾疾下..
ckcgary 發表於 2014-7-10 02:01:51 | 只看該作者
babejaixd 發表於 2014-7-9 22:38
我試左接收掉轉 , 佢而家變左右係油門. 下一步應該點做,感謝大大..

呢個測試只係睇下同個控本身有無怪問題,你先要幫電變 set 中位,你跟 skyhawk 師兄講嘅 set 咗先,再睇電變說明書點去 set 中位。
yiuli2003 發表於 2014-7-20 16:28:11 來自手機 | 只看該作者
師兄請問怎樣對接收
oscar5525 發表於 2014-7-28 19:35:39 來自手機 | 只看該作者
如何設定中位,好盈電變,有師兄幫忙