RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1544|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買部 Ford GT 1/10 求師兄指教~~~~~~~~

henry132 發表於 2014-9-22 01:10:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

就係咁既,小弟就想砌返部經濟 d 既RC ,但自己對RC真係冇認識,請各師兄幫幫忙~
宜家只係有車殼,想買齊埋其它配件 :  遙控 ,車架,電路板,電池 , 摩打  (吾知有冇講漏,有既話請指教一下)

想問下大家有冇咩好牌子推介比小弟 ?  

仲有budget 我要預返幾多左右啊 ?   

麻煩各位師兄,小弟感激不盡   >_<

ywfung2004 發表於 2014-9-22 02:49:55 | 只看該作者
孖星有 新手 KIT 千二有找, 全齊
Hccjoe 發表於 2014-9-22 04:32:57 | 只看該作者
又不如你講下你想用幾多budget先丫
 樓主| henry132 發表於 2014-9-22 10:00:06 | 只看該作者
[size=13.3333339691162px]ywfung2004[size=13.3333339691162px]   求產品名

其實budget $2000樓下都 ok    主要都想放多少少錢落 摩打 同 遙控  

希望大家可以講埋邊d 款適合小弟e d 無咩認識既新手  

麻煩各位師兄喇  ><

ckcgary 發表於 2014-9-22 16:04:11 | 只看該作者
其實有好多舊 post 有講啊......search 下會見到唔同意見......例如.....

http://rc-evo.com/xbbs/thread-330335-1-1.html
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php ... =%E6%96%B0%E6%89%8B
vincentkuok 發表於 2014-9-22 21:10:02 來自手機 | 只看該作者
我諗著買部tt02  $2600合吾合理?  Ps 新手一名
Hccjoe 發表於 2014-9-23 00:21:56 | 只看該作者
你係想2K全包定係正車架呢?
如果想全包2K真係難啲喎!
 樓主| henry132 發表於 2014-9-23 19:02:59 | 只看該作者
我都明白budget 係小左d,小弟都吾會望砌到d咩轉數快既車,但係最起碼想買到 耐用d既野,就算再玩快d 都吾洗話要成套野換晒

另外 想問下遙控 用 Flysky 定 Furtaba  比較好?   

仲有想問下 Tamiya 車架 有邊d 款平得黎又耐用,就好似話大路上可以match 返其它牌子既組件 ?

麻煩各位師兄幫幫忙, 小弟想盡快買到一部黎跟大家學下野~~~~~~~~~~~~~~  >_<
~  

sfdo 發表於 2014-9-26 12:54:59 來自手機 | 只看該作者
henry132 發表於 2014-9-23 19:02
我都明白budget 係小左d,小弟都吾會望砌到d咩轉數快既車,但係最起碼想買到 耐用d既野,就算再玩快d 都吾 ...

Tamiya DT02 超平超耐用,要快又要平就 f104 v2.
f1 小改已經可以去比賽。
錢少又想快,唔建議玩 4wd.
平控可搵二手3prk,有錢可升 4pl.