RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: joerc2013
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Axial Yeti 最新 Slow-mo 視頻

ikesan 發表於 2014-11-4 11:53:40 | 只看該作者
上星期六一心林住入白泥試下架yeti、見拒d片拍得甘正!快又得慢又得。点知入到去玩左3分鐘巳断中軸!当時我心林、1/8 yeti果條片都吾知用左幾多架車黎拍
 樓主| joerc2013 發表於 2014-11-4 20:24:24 來自手機 | 只看該作者
ikesan 發表於 2014-11-4 11:53
上星期六一心林住入白泥試下架yeti、見拒d片拍得甘正!快又得慢又得。点知入到去玩左3分鐘巳断中軸!当時 ...

我拍片嗰陣係第一次落街大概拍左兩個鐘頭,玩左三次電池。2 x Traxxas 5000mah 3s 同埋1 x 5000mah 2s。中軸去到最後都有問題,但不過只係粒鎖定螺絲鬆左。一向來講,我係新車落地之前,都會check清楚所有螺絲係唔係已經上緊。最緊要係金屬螺絲對金屬接口一定要加番啲Treadlock咁樣就可以將出現問題機會減到最低
ikesan 發表於 2014-11-4 22:03:46 | 只看該作者
我指既係里條
http://youtu.be/VVON7lmqu9Y
yuenchitat 發表於 2014-11-4 22:26:10 來自手機 | 只看該作者
如果論外型我就更加喜歡exo ,但係一定更加脆弱。
 樓主| joerc2013 發表於 2014-11-4 23:03:11 來自手機 | 只看該作者
ikesan 發表於 2014-11-4 22:03
我指既係里條
http://youtu.be/VVON7lmqu9Y

完全明白
 樓主| joerc2013 發表於 2014-11-4 23:05:34 來自手機 | 只看該作者
yuenchitat 發表於 2014-11-4 22:26
如果論外型我就更加喜歡exo ,但係一定更加脆弱。

當初我都好鍾意Exo, 但一諗起調換電池嘅時候,又或者要拆開車身外殼嘅時候我就