RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1689|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買Kyosho Bettle 2014

ec9008 發表於 2014-12-23 16:03:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位好! 最近見到Kyosho Bettle 2014相當喜歡, 但原裝車唔跟電器, 我亦從未玩過遙控車, 無從入手。現想請教各位, 可否給予我一點意見, 以下3項如何配置:-

2-channel, 1-servo R/C system for cars
540-class motor (30-27 turns recommended)
ESC compatible with motor

主要玩平地、爛地、草地, 所以相配置防水配件。

期望各位師兄相助, 感謝!
flybook 發表於 2014-12-23 18:21:42 來自手機 | 只看該作者
這車是復刻,沒靈件,做景品多數, 有心玩rc有錢可以先買心頭好留下日後玩,新手先買大路廠有靈件易配車種入手
 樓主| ec9008 發表於 2014-12-23 19:05:49 | 只看該作者
多謝回覆!
billgate803 發表於 2014-12-23 21:24:29 | 只看該作者
2.4遙控加接收加servo,全新拆車件,我建議您可在二手區揾揾,通常hk$200-300包曬
電變和摩打,可買全新拆車件hk$250-350左右
差機,全新b6ac, 有師兄放hk$200電池我建議去創昇買ip锂電, 每排大約$300
給您參考,這部車可在極速買$1430

總數約$2500玩得
billgate803 發表於 2014-12-23 21:28:24 | 只看該作者
這部車零件會比較難買,與其將來浪費寶貴時間尋找,不如買多一至兩盒後備,這是我玩車習慣
billgate803 發表於 2014-12-23 21:37:36 | 只看該作者
billgate803 發表於 2014-12-23 21:41:38 | 只看該作者
 樓主| ec9008 發表於 2014-12-24 11:42:14 | 只看該作者
相當有參考價值嘅提示, 多謝billgate803師兄!
billgate803 發表於 2014-12-25 21:58:27 | 只看該作者
ec9008 發表於 2014-12-24 11:42
相當有參考價值嘅提示, 多謝billgate803師兄!

客氣