RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: billgate803
收起左側

Axial Yeti 技術討論區

樓主| billgate803 發表於 2015-1-26 22:38:05 | 顯示全部樓層
馬糬 發表於 2015-1-24 15:49
RTR最好遂粒螺絲check 吓、上緊,有須要落螺絲膠。

對啊~
 樓主| billgate803 發表於 2015-1-26 22:39:08 | 顯示全部樓層
stream 發表於 2015-1-25 13:44
Red star 有貨的話應該係$28xx

今天見極速$31XX
 樓主| billgate803 發表於 2015-1-26 22:41:14 | 顯示全部樓層
jamc4 發表於 2015-1-26 12:01
我都忍唔住入咗部,星期日在南生圍玩咗轉.....好玩...正

好丫~到時影啲相睇下
 樓主| billgate803 發表於 2015-1-26 22:45:12 | 顯示全部樓層
網上找到一個新圖案
stream 發表於 2015-1-26 23:59:03 來自手機 | 顯示全部樓層
幾好喎,不過好似碳纖板型啲
965 發表於 2015-1-27 01:27:45 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-1-26 22:45
網上找到一個新圖案

O K wor ..  

過兩日 pick up .. stock body 其實都 not bad ..
jamc4 發表於 2015-1-27 11:20:05 | 顯示全部樓層
請問,KWS邊間多改件買...因為"車"...行得走得就要改..架啦
聶風 發表於 2015-1-30 23:29:28 來自手機 | 顯示全部樓層
要換尾避震果塊金屬片,其他用手原裝都ok
聶風 發表於 2015-1-30 23:30:51 來自手機 | 顯示全部樓層
電子野用hobbywing sct pro combo
stevensh 發表於 2015-2-2 21:46:44 | 顯示全部樓層
有興趣請pm我,thanks.
http://rc-evo.com/xbbs/thread-346377-1-1.html
leeho888 發表於 2015-2-3 21:23:52 來自手機 | 顯示全部樓層
想問下各位架yeti,應該用幾大容量鋰電呢?
 樓主| billgate803 發表於 2015-2-5 20:40:10 | 顯示全部樓層
leeho888 發表於 2015-2-3 21:23
想問下各位架yeti,應該用幾大容量鋰電呢?

我就2cell, 4200mah ip 電不過容量既野豐儉由人
 樓主| billgate803 發表於 2015-2-5 20:41:38 | 顯示全部樓層
有無人裝過gpm啲件?唔知fit唔fit位
leeho888 發表於 2015-2-6 00:03:29 來自手機 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-2-5 20:40
我就2cell, 4200mah ip 電不過容量既野豐儉由人

請問舊電一次可以玩幾耐?
PaulT 發表於 2015-2-6 01:42:18 來自手機 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-2-5 20:41
有無人裝過gpm啲件?唔知fit唔fit位

我架Yeti 仔用咗唔少GPM 件,絕大部份都fit,最抵買係個鋁外鈴,因為原廠個膠鈴頂唔信,行行下飛出嚟,加上個鋁外鈴都算輕,快跑摩打唔會好熱。又實淨。

不過GPM 個knuckle 條臂好貼個鈴,可能會磨到個鈴,換其他beadlock  wheel 可能會頂到個beadlock,鋁knuckle 應該係SSD 牌最好,不過好少地方有貨。

其他upgrade so far 無問題,除咗條 spring steel 臂抄爆咗 @@,有budget 買VP 鈦合金穩彈。
965 發表於 2015-2-6 02:13:37 | 顯示全部樓層
鋁外鈴.... So just the outside piece? The middle "tube" and inner piece can keep? Then good wor... Won't be expensive as usual aluminum beadlock...
 樓主| billgate803 發表於 2015-2-6 06:08:24 | 顯示全部樓層
leeho888 發表於 2015-2-6 00:03
請問舊電一次可以玩幾耐?

半小時左右
 樓主| billgate803 發表於 2015-2-6 06:11:09 | 顯示全部樓層
PaulT 發表於 2015-2-6 01:42
我架Yeti 仔用咗唔少GPM 件,絕大部份都fit,最抵買係個鋁外鈴,因為原廠個膠鈴頂唔信,行行下飛出嚟,加 ...

THX CHING, 您部全黑好靚, 是否GPM黑色鋁件? 是否上門GPM荔枝角OFFICE度買嗎?
PaulT 發表於 2015-2-6 09:28:47 | 顯示全部樓層
965 發表於 2015-2-6 02:13
鋁外鈴.... So just the outside piece? The middle "tube" and inner piece can keep? Then good wor... W ...

OK 架,啲原廠膠鈴野可以用返,勁環保!個 beadlock 暫時都幾好。就係呢款:http://www.asiatees.com/display? ... odel=Yeti&id=101776

To Billgate803 Ching:

係呀,用GPM 黑色鋁件。Office 喺荔枝角C出口一出就係,我通常都係 email 落單先,佢地都幾 nice,有貨的話過兩日就可以去攞。
965 發表於 2015-2-6 14:23:21 | 顯示全部樓層
Thx you... 我部全 stock... 淨係減咗肥同煲咗膠....