RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 電梯痴漢
收起左側

JV駡戰

chui 發表於 2015-2-4 07:08:31 | 顯示全部樓層
jv怒漢 發表於 2015-2-3 09:41
你有所不知

我潮州佬就話讀得書少,唔識乜野法律

我係新手,次次等到你地啲高手收車先敢出車,但係真係feel到你地等多陣都唔得,好快就走返出黎追9我地,仲三五成群想點呀?9吹真係冇用,快啲搵埋你幾個車友去大律師行出律師信啦!

1BM 發表於 2015-2-4 11:24:39 | 顯示全部樓層
因為班友的滿足感就系從追9慢過佢地的對手而獲得
唔通佢地有本事追9真高手咩 , 唔隊人車尾佢地唔舒服架 廢6系咁
1BM 發表於 2015-2-4 11:58:11 | 顯示全部樓層
novafans 發表於 2015-2-2 01:49
原來係班,出唒名啦!經常去JV,逢星期三入pyc,成班一齊講嘢大大聲,講d嘢好似好威咁,講到全宇宙佢哋最 ...

乜條友仔咁很串架咩
Bleed.Kaga 發表於 2015-2-4 14:05:14 | 顯示全部樓層
物以類聚, 以前跟甚麼樁收佬玩, 風格一致
hotelnissan 發表於 2015-2-4 23:09:01 來自手機 | 顯示全部樓層

之前有個post話玩車接近黃昏.冇新人玩.現眼報.根住模型舖小左生意.玩完.D新人見到咁環境,走頭
trcman 發表於 2015-2-5 13:18:30 | 顯示全部樓層
咁多人和應,睇黎呢4條JV彈弓,人人得而誅之。
manman 發表於 2015-2-5 14:41:16 | 顯示全部樓層
撞開前車過對手都好正常, JV A組車手都係跟足國際大賽規則,
lead 人一圈要前面慢車讓開比快車過, 唔使用技術,
慢車唔L 讓開先用真技術射 L 開對手(已經無講粗口)
平時玩車都進入忘我戰斗狀態
donnychan 發表於 2015-2-5 15:49:54 | 顯示全部樓層
我認識他們四人。他們有佛一樣的慈祥。 可能當曰有女學生妺圍觀。想威威才做出傻事。請大家給他們改通過自身的機會吧
donnychan 發表於 2015-2-5 16:16:53 | 顯示全部樓層
年長的叔輩。 通常在學生妹面前  會糊塗起來 自己己也不會測覺都。中年U形危機吧
revee561 發表於 2015-2-5 16:22:09 | 顯示全部樓層
如有依依在又怎樣?
donnychan 發表於 2015-2-5 16:35:48 | 顯示全部樓層
佢地㑹返屋企睇碟 算
revee561 發表於 2015-2-5 16:55:19 | 顯示全部樓層
revee561 發表於 2015-2-5 17:00:08 | 顯示全部樓層
我要做彈弓,我要做彈弓
新人 發表於 2015-2-5 19:12:44 來自手機 | 顯示全部樓層
manman 發表於 2015-2-5 14:41
撞開前車過對手都好正常, JV A組車手都係跟足國際大賽規則,
lead 人一圈要前面慢車讓開比快車過, 唔使用技 ...

大車比賽好興一句說話:你明天的比賽不用比了!
圈從哪裡計?
傻的嗎??
烈火2010 發表於 2015-2-5 20:56:18 | 顯示全部樓層
我都試這過隊人屁股啦,意外是好難避免的,特別在天水圍,場細車多的環境下時常都會發生的,但若因開快車時常都隊人屁股,這証明自已技術差,那就有自知之明改楂用慢車練好D技先啦!
JudgeDredd 發表於 2015-2-6 11:49:17 | 顯示全部樓層

This is so funny to read.... sorry CHing guys, I have to say something.

They are "OLD" people ma..... fast car slow reaction..... hitting you is normal .... haha LOL.
Have you seen those "OLD" Po Po on MTR,,,,,, very fast to seat and hitting everyone on the way?

Sorry, just hope everyone see the funny side of it.

We should be more polite and let go la.

Polite, sorry, Polite, sorry...... ok lor.
50270898 發表於 2015-2-6 12:36:04 | 顯示全部樓層
會唔會係咁樣咋

"今朝JV有師兄嗌交,我聽到有個四眼師兄話:我今次就會原諒你,下次我就打燈比你,你食老!"
1BM 發表於 2015-2-6 14:06:57 | 顯示全部樓層
neway_box 發表於 2015-2-3 10:56
怒漢師兄成日上JV,都應該識果四人幫,幫哂人講野!!好積極,好人一個!! ...

話唔定果位JV怒漢 都系JV火箭低手之一 , 車系快 , 不過唔系高手
可能只系快車惡霸, 可能唔至在零件花費 , 可能佢志在有慢車比佢隊使忽就夠
1BM 發表於 2015-2-6 14:16:35 | 顯示全部樓層
Salviour94 發表於 2015-2-3 12:45
嘩 師兄你咁講rcf比賽啲相放上工房
仲清楚過樓主呢張 咁咪要收律師信?
個四條彈弓 玩車冇品 比佢地撞過 ...

說得極之有理

乜野小事都可以發律師信 , 律師發過豬頭啦 , facebook 日日大把人未經事主同意post相 , tag人 , 又律師之信嗎?
由其是中小學生 , 最鍾意系又post唔系又post ,  見到靚女/靚仔 影完即post , 見到狗屎影完又即post , JV怒漢 可能與時代脫節了 , 仲系用緊守舊思想 , 算盤年代
1BM 發表於 2015-2-6 14:20:41 | 顯示全部樓層
hotelnissan 發表於 2015-2-4 23:09
之前有個post話玩車接近黃昏.冇新人玩.現眼報.根住模型舖小左生意.玩完.D新人見到咁環境,走頭
...

小D人玩好呀 , JV唔洗太擠迫