RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cylpeter71
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] 有邊隻lipo無咁易脹

cs1 發表於 2015-6-26 17:55:29 | 只看該作者

要 LIPO 電池耐用儲存量足就用 半個 C ,

用一個 C 就快义滿 , 但長久下去 LIPO 電池耐用性及可儲存充電量就會降低 .

這是否真實
shoppingway 發表於 2015-6-27 10:45:13 | 只看該作者
rave1010hk 發表於 2015-5-26 16:02
講真,lipo電好難有保證,平有平漲貴有貴漲,保養唔好一樣都會漲!

讚成師兄見解
亞郭 發表於 2015-7-10 08:48:59 | 只看該作者
ip7800mah, 100c, 原來係2s2P, 玩了不超過10次, 微脹, 但巳經差吾入, 絕對有保養store电, 新电都無力, 有時特然斷电, 又快死, 希望各位師兄小心留意
gos 發表於 2015-7-10 13:58:57 來自手機 | 只看該作者
team extreme 7200mah都係一样, 唔會再買, 徙錢
hcr 發表於 2015-7-10 14:14:00 | 只看該作者
IP 無論 lipo 定 nimh 都係垃圾
JOHN2 發表於 2015-7-16 18:21:39 來自手機 | 只看該作者
IP 7800mah 100c, 我啱啱試完,冇力又唔係玩得耐過zombie 5500, 我用HW quicrun 60a, 10.5R, mts FF, 總之呢隻牌子下次一定唔會再買!!
brianych 發表於 2015-7-16 19:37:39 來自手機 | 只看該作者
我車友剛買咗粒 SMC 6000,佢話幾爆得,等佢玩多十次八次睇吓脹唔脹先
benz1625 發表於 2015-7-16 19:48:29 來自手機 | 只看該作者
剛入左幾舊SMC 6000, 隻電變壞左整完返黎試下先
亞郭 發表於 2015-7-17 09:04:34 | 只看該作者
JOHN2 發表於 2015-7-16 18:21
IP 7800mah 100c, 我啱啱試完,冇力又唔係玩得耐過zombie 5500, 我用HW quicrun 60a, 10.5R, mts FF, 總之 ...

agree.