RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 亞郭
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有無師兄喜歡玩有殼Rally, 好似kyosho DRX, HPI wR8, Team C

樓主| 亞郭 發表於 2015-6-7 20:52:27 | 只看該作者
benlau 發表於 2015-6-5 01:03
記得約齊腳同搵人拍片呀!等多D人中毒,加入我們的DRX大家庭!

Ben兄, 我從未見過原装車可以跑到禁盡, 真係配服
benlau 發表於 2015-6-7 21:46:57 | 只看該作者
亞郭 發表於 2015-6-7 20:52
Ben兄, 我從未見過原装車可以跑到禁盡, 真係配服

多謝郭師兄誇讚!
 樓主| 亞郭 發表於 2015-6-7 21:47:25 | 只看該作者
henry_lok 發表於 2015-6-6 22:39
買架...但配咩電好?

我也試過用3S, 架車重左, 不平衡, 加左磅, Dparts 会損毀快D, 現在行2S, 每次行7,8排电,都無乜野要整
henry_lok 發表於 2015-6-7 22:38:38 | 只看該作者
KWS唔見有DRX賣........
 樓主| 亞郭 發表於 2015-6-7 23:12:42 | 只看該作者
你可以去至落,紅星, 如果無, 都可以代訂呀. 也可直接打去泳脷買
http://www.winrctech.com.hk/main.php
965 發表於 2015-6-8 04:42:24 | 只看該作者
日本訂...寄 HK 應該吾貴, 仲有好多代寄公司...

不過 HK 去日本甘鬼死平, 買幾盒 RC/toys, 幾套衫, 食鑊金既已經抵番! 比我有得番 HK 住, 我都好似香港人咁兩三個月去一㳄!!
(Parts 都好平,又齊!)
benlau 發表於 2015-6-11 00:01:30 | 只看該作者
亞郭 發表於 2015-6-7 23:12
你可以去至落,紅星, 如果無, 都可以代訂呀. 也可直接打去泳脷買
http://www.winrctech.com.hk/main.php ...

郭師兄今個星期日又可以死過了!
 樓主| 亞郭 發表於 2015-6-11 08:48:30 | 只看該作者
benlau 發表於 2015-6-11 00:01
郭師兄今個星期日又可以死過了!

Ben兄,

你估場主会吾会整番个尼種場比我地玩, 請在 1:40分 開始

https://www.youtube.com/watch?v=AzF97p1buJU
原來DRX重可以敢樣玩

pbus 發表於 2015-6-11 09:19:53 | 只看該作者
亞郭 發表於 2015-6-2 22:22
以前在觀塘碼頭. 現在星期日入倉Lali, 我都有WR8呀, 有空一齊玩啦. 最近觀塘維修完, 可能星期六去睇吓 ...

師兄,電DRX定WR8好玩D?
 樓主| 亞郭 發表於 2015-6-11 11:37:10 | 只看該作者
pbus 發表於 2015-6-11 09:19
師兄,電DRX定WR8好玩D?

那要看你在那一種場地玩:

---DRX可做性高D, 車身高度可以調整, 可以在任可跑道玩, 跑姿比較像真Rally
---WR8離地比較矮, 適合在一般路面, 但原装車巳經很易控制, 不須要特別調教, 巳經可以drifting

---DRX有很多upgrade parts, 如孖速
---WR8的原裝零件, 如後a-arm, C座, 好易爛

如果一班人玩, DRX比較多元化D, 但我昨天出廣華街, 竟然無一間有現貨及零件, 可能巳經
被淘汰了

Annie268 發表於 2015-6-11 13:00:26 來自手機 | 只看該作者
Very good.
965 發表於 2015-6-11 14:10:58 | 只看該作者
Also Carisma 959 .. 又吾貴, 超靚仔, 香港牌子, 揾 parts 應該冇問題!
 樓主| 亞郭 發表於 2015-6-12 09:18:41 來自手機 | 只看該作者
場主將个959殼,放左過去1/10 电四驅,非常靚仔好跑!
 樓主| 亞郭 發表於 2015-6-12 09:20:52 來自手機 | 只看該作者
場主將這个959殼,放在1/10电四驅跑,靚到無朋友!
 樓主| 亞郭 發表於 2015-8-25 22:43:56 | 只看該作者
https://www.youtube.com/watch?v=UOdGOju8t2U

new video on last Sundy, please join our DRX party and have fun!
Marksman 發表於 2015-9-20 23:34:17 | 只看該作者
 樓主| 亞郭 發表於 2015-9-21 00:39:20 | 只看該作者
Marksman 發表於 2015-9-20 23:34
可惜我一般只能星期六入倉, 幾架同款車一齊跑好玩好多

無標題 by KK Fung, 於 Flickr

我們星期曰去, 亞邦都整緊一架電車, 希望有机會一齊玩啦.
WR8離地比較矮,可能要整高個殼

場主的新殼, 加O.S.19

Marksman 發表於 2015-9-21 08:38:08 | 只看該作者
亞郭 發表於 2015-9-21 00:39
我們星期曰去, 亞邦都整緊一架電車, 希望有机會一齊玩啦.
WR8離地比較矮,可能要整高個殼

換呔後個 ground clearance 剛好的,只系跳jump 落地時多左個車鼻系前面 (buggy/truggy無的),最後我張頭唇剪左就好好多了

想問下你們的呔軨系邊度買的?我現在是用原裝軨加traxxas dirt track 呔,要自己痴好煩
 樓主| 亞郭 發表於 2015-9-21 16:55:08 | 只看該作者
有几個選擇:
1. Lali 有得賣. 2.4"呔AKA, Proline, JConcept 加 原裝Kyosho鈴, handling 100分, 你會有buggy feel.
2. 1/9 SST 原裝呔, rally呔, 有以上8成, 非常便宜, 痴好
3. Hobby pro 1/10 short course 釘呔, 也有8成, 六角容易掃

陶寶有D大陸呔鈴for WR8, 就無試過

有机會一齊玩, 交流一下, 28號我們一大班rally會入倉呀
Marksman 發表於 2015-9-21 20:29:54 | 只看該作者
亞郭 發表於 2015-9-21 16:55
有几個選擇:
1. Lali 有得賣. 2.4"呔AKA, Proline, JConcept 加 原裝Kyosho鈴, handling 100分, 你會有bugg ...

唔該晒 , 倉有就最好, 自己痴呔都可以, 不過唔知啱唔啱 WR8

會看看28 號能否入來趁熱鬧