RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2239|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點樣將架TT-01改做跑rally呢?

Evo露筍 發表於 2007-3-27 19:23:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
需要d咩parts呢?
有冇師兄改過呢?
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-3-28 02:04:43 | 只看該作者
有冇師兄可以教教我呀?
唔想玩on-road又唔想waste左架車~~
li5115 發表於 2007-3-28 02:58:13 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-3-28 02:04 發表
有冇師兄可以教教我呀?
唔想玩on-road又唔想waste左架車~~

TT01 的改動性本身唔大,單是前後懸掛巳經無得改或換長懸掛,要改做 越野,我認為最多只可將部車升高和換4套越野呔鈴,好似 TB01 。再唔係就換4套 大腳呔鈴,好大機會high底盤。
DriftNoobie 發表於 2007-9-1 08:52:01 | 只看該作者
Rally 車離地應該要幾高?
RSW 發表於 2007-9-1 12:06:38 | 只看該作者
兄弟可以參考以下post~

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=52772&extra=page%3D2

不過,基本上冇乜野改都得,因為爛左都唔心痛~~~

但係最好搵野包住個電變,咁就唔會入沙,減低壞野的機會~~~

我個mc330呀~~~~~~~
RSW 發表於 2007-9-1 12:08:19 | 只看該作者
第二種改裝~~

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=54287&extra=page%3D1

都可以參考一下~~
blackhawk 發表於 2007-9-17 17:36:08 | 只看該作者

回復 5# 的帖子

thx bor 幫忙