RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 23262|回復: 187
收起左側

終於入左D4 RWD!!!!!!!!!!!

樓主| jasonlam9595 發表於 2017-2-12 14:18:52 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟第一次玩飄移,就入左D4 RWD了
但係都唁係幾識D setting同埋技巧,一比大D電就u-turn左架車
第時都想upgrade下部車同埋整番個令壳
希望比咁多位ching指點下
16730323_10210247582257362_8655390682541367526_n (1).jpg
kevincat 發表於 2017-2-12 14:44:26 | 顯示全部樓層
第一時間就換左4條漂移軚先,原裝軚好難玩
 樓主| jasonlam9595 發表於 2017-2-12 15:00:49 | 顯示全部樓層
kevincat 發表於 2017-2-12 14:44
第一時間就換左4條漂移軚先,原裝軚好難玩

真係.....D tire硬過硬高
跟之前D ching講既mst tire係咪都ok?
TypeRFD2 發表於 2017-2-12 15:08:11 來自手機 | 顯示全部樓層
要視乎你喺邊度玩 再選擇硬度,不過現在我們都用yokomo tire
albert0329 發表於 2017-2-12 15:22:12 | 顯示全部樓層
jasonlam9595 發表於 2017-2-12 15:00
真係.....D tire硬過硬高
跟之前D ching講既mst tire係咪都ok?

你有冇裝gyro ?冇就好難玩ka,同埋你用有刷,可能會慢些小
kevincat 發表於 2017-2-12 15:28:15 | 顯示全部樓層
仲有呀,唔好擺錢去改D4,一定會後悔.............我後悔中
你好似冇GRYO喎
albert0329 發表於 2017-2-12 15:35:25 | 顯示全部樓層
kevincat 發表於 2017-2-12 15:28
仲有呀,唔好擺錢去改D4,一定會後悔.............我後悔中
你好似冇GRYO喎

都唔係嘅,如果自己鐘意咪得Lo。
 樓主| jasonlam9595 發表於 2017-2-12 15:40:33 | 顯示全部樓層
TypeRFD2 發表於 2017-2-12 15:08
要視乎你喺邊度玩 再選擇硬度,不過現在我們都用yokomo tire

唔該ching,我會再爬一爬
 樓主| jasonlam9595 發表於 2017-2-12 15:41:33 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2017-2-12 15:22
你有冇裝gyro ?冇就好難玩ka,同埋你用有刷,可能會慢些小

冇,裝左真係易好多?咁我諗我都會考慮
至於其他部件,應該會係練得成之後upgrade
albert0329 發表於 2017-2-12 15:49:31 | 顯示全部樓層
jasonlam9595 發表於 2017-2-12 15:41
冇,裝左真係易好多?咁我諗我都會考慮
至於其他部件,應該會係練得成之後upgrade
...

都唔一定話有gyro 就好易玩到,但玩尾驅,gyro 係必須咁滯,因為要靠佢帶番直你部車,你首先加番先。

另外,gyro 有平有貴,睇你自己
 樓主| jasonlam9595 發表於 2017-2-12 16:16:31 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2017-2-12 15:49
都唔一定話有gyro 就好易玩到,但玩尾驅,gyro 係必須咁滯,因為要靠佢帶番直你部車,你首先加番先。

另 ...

明白,經過幾位ching建議,我諗我首要換左tire同埋加gyro先
多謝各位!!!!!!!!!!!!!
ERIXON 發表於 2017-2-13 12:01:32 | 顯示全部樓層
kevincat 發表於 2017-2-12 15:28
你好似冇GRYO喎

點解既?我有考慮過買D4~
kevincat 發表於 2017-2-13 12:24:30 來自手機 | 顯示全部樓層
改完效果不大,之後換左YD-2plus,原裝車已經好好玩,D4做唔到嘅動作,yd-2好易做到(個人感覺)
albert0329 發表於 2017-2-13 13:23:54 | 顯示全部樓層
kevincat 發表於 2017-2-13 12:24
改完效果不大,之後換左YD-2plus,原裝車已經好好玩,D4做唔到嘅動作,yd-2好易做到(個人感覺) ...

雖然D4係入門價錢,但一般新手未必易玩,要改動些小野。
kevincat 發表於 2017-2-13 13:57:58 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2017-2-13 13:23
雖然D4係入門價錢,但一般新手未必易玩,要改動些小野。

冇錯,係要改少少嘢,大改就唔好喇
 樓主| jasonlam9595 發表於 2017-2-13 17:54:44 來自手機 | 顯示全部樓層
kevincat 發表於 2017-2-13 13:57
冇錯,係要改少少嘢,大改就唔好喇

Ching,請問大改既意思係指連膠零件都改為金屬?如果up小小電子野同tire果d值唔值?
kevincat 發表於 2017-2-13 18:33:44 | 顯示全部樓層
jasonlam9595 發表於 2017-2-13 17:54
Ching,請問大改既意思係指連膠零件都改為金屬?如果up小小電子野同tire果d值唔值? ...

電子嘢可以換好啲,唔玩漂移都可以用黎玩其他車
 樓主| jasonlam9595 發表於 2017-2-13 19:33:34 來自手機 | 顯示全部樓層
明白,我都係咁既打算
 樓主| jasonlam9595 發表於 2017-2-13 19:34:34 來自手機 | 顯示全部樓層
請問你地邊到玩開?上泥交流下學到更多野
albert0329 發表於 2017-2-13 21:59:16 | 顯示全部樓層
jasonlam9595 發表於 2017-2-13 19:34
請問你地邊到玩開?上泥交流下學到更多野

新蒲崗,D9