RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: stanley7191
收起左側

今時今日,仲有幾多人會想玩油雞

我是中國人 發表於 2018-1-8 04:29:44 | 顯示全部樓層
yuenwai 發表於 2018-1-6 23:26
電車我成日玩啦

師兄唔係講緊油車咩
yuenwai 發表於 2018-1-8 20:55:38 | 顯示全部樓層
就是吾知油車會吾會比人趕羅
cheebye 發表於 2018-1-10 02:46:41 | 顯示全部樓層
yuenwai 發表於 2018-1-8 20:55
就是吾知油車會吾會比人趕羅

我最近試過比警察叔叔要求我收車
yuenwai 發表於 2018-1-10 10:58:09 來自手機 | 顯示全部樓層
甘即是吾比放啦,重想玩反油車,哎即是吾使林了
ckcgary 發表於 2018-1-10 11:06:03 | 顯示全部樓層
cheebye 發表於 2018-1-10 02:46

你喺巿區玩就梗係趕你啦,去無人地帶鬼理你。
yuenwai 發表於 2018-1-10 21:51:00 | 顯示全部樓層
九寵我就真係無地方玩'我有時在平台玩電車都比人投訢啦
svsv 發表於 2018-1-21 17:18:40 | 顯示全部樓層
呢半年買左三部油車,電車都掉左
fyin 發表於 2018-1-24 09:57:37 | 顯示全部樓層
最鍾意油鷂D聲, 而家鍾意玩番70/80啲油鷂.

devilstar 發表於 2019-2-9 22:56:36 | 顯示全部樓層
請教各位師兄,現在油雞大路玩10仔定係8仔抑或GT, 應該都係入場玩,唔飛街
rave1010hk 發表於 2019-2-12 00:16:17 | 顯示全部樓層
devilstar 發表於 2019-2-9 22:56
請教各位師兄,現在油雞大路玩10仔定係8仔抑或GT, 應該都係入場玩,唔飛街

現在油雞大路玩8仔及GT

Patrick6 發表於 2019-2-27 09:27:06 | 顯示全部樓層
嘩!原來呢個post 不知不覺差不多兩年了,呢兩年識左一大班志同道合嘅油雞佬,租左位差不多每個星期都入塲玩,一大班人嘻嘻哈哈玩大半日,真係煩惱盡消。數一數呢兩年,買左大小油雞:
1/8 平路 x 1
1/8 GT x 2 (長短陣各1)
1/10 x 2 (NT1)
1/10 油F1 x 1 (KF01)
1/12 Spada 09/09L x 3
1/5 油kart 仔

睇返都覺得痴線,不過⋯⋯⋯樓主比我更痴線,樓主就係坐係我格離嘅租客,佢啲車仔多過我一陪以上,不過真係玩得好開心,希望我地長玩長有,成班痴線佬可以繼續我地嘅友宜
500EVO 發表於 2019-2-27 12:31:34 來自手機 | 顯示全部樓層
油雞果種樂趣電車永遠比吾到,當年夜晚在馬場玩都吾知幾開心,但現在玩要去到無雷公禁遠玩。巳無引。
nteast 發表於 2019-2-27 17:08:33 | 顯示全部樓層
cheebye 發表於 2018-1-10 02:46

你去邊處玩比差人趕 , 康文處其實在08年巳經改咗例 ,

所有公園或球場都可以玩 , 首要只要唔影響場地用途之使用者 ...

1BM 發表於 2019-3-11 15:55:36 | 顯示全部樓層
cheebye 發表於 2017-6-7 14:47
得返班老野玩…後生果班人已經對油雞老味冇興趣

可能因為後生不懂油雞基本智識 , 連engine系順時針/反時針著機都未清楚
另一方面系, 後生輸不起 , 唔系一班叔叔對手 , 好快就會失去自信 ,  因而放棄不玩 , 由其是車場好多自認高手的車友 , 只會欺負新手 , 不會給與指導 , 這正是香港RC老年化的原因 , 加上後生玩手機遊戲輸贏都無遙控車場輸給一班叔叔咁無引 , 更加玩得無引啦 , 所以各位高手 , 見到新手就教下佢地 , 米淨系識得蝦新手 , 我唔系高手 , 但都會盡量將RC所識的分享給新手 , 無蝕底架!
1BM 發表於 2019-3-11 15:59:08 | 顯示全部樓層
svsv 發表於 2018-1-21 17:18
呢半年買左三部油車,電車都掉左

講氣勢及真實感 , 一定系油車
Unkle 發表於 2019-3-11 18:18:41 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-3-11 15:55
可能因為後生不懂油雞基本智識 , 連engine系順時針/反時針著機都未清楚
另一方面系, 後生輸不起 , 唔系 ...

小弟係新手想入手但唔識, 莫非買架BUGGY RTR入場問D師兄點玩, 如果入場後全部師兄都係玩電車咁咪問唔到
1BM 發表於 2019-3-12 21:46:44 | 顯示全部樓層
Unkle 發表於 2019-3-11 18:18
小弟係新手想入手但唔識, 莫非買架BUGGY RTR入場問D師兄點玩, 如果入場後全部師兄都係玩電車咁咪問唔到
...

入到場始終有師傅肯傳授幾招給你傍身的 , 放心啦 , 想玩就去馬
jun9999 發表於 2019-3-13 19:01:46 | 顯示全部樓層
Unkle 發表於 2019-3-11 18:18
...

我地有個谷係WHATSAPP, 有冇興趣入黎?, 主力平路, 越野油車

Unkle 發表於 2019-3-14 10:53:28 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2019-3-13 19:01
我地有個谷係WHATSAPP, 有冇興趣入黎?, 主力平路, 越野油車

ok,吹下水學下野
raymondcmng 發表於 2019-3-14 12:54:18 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2019-3-13 19:01

Jun:我想入返Group阿,加返我可以嗎?