RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6789|回復: 13
收起左側

改用sanwa 控

樓主| rcson 發表於 2018-1-5 00:55:48 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
mini z awd ve pro sp想改用sanwa 控可以點改?難度高唔高?
joeechiu 發表於 2018-1-5 11:02:08 | 顯示全部樓層
其實我都想知道mini z新那部ff我都想玩,但本人用三和控,是否可改到?
ralphli 發表於 2018-1-5 19:17:02 | 顯示全部樓層
可以改
190E 發表於 2018-1-5 23:33:15 | 顯示全部樓層
Futaba 又可以改嗎?
joeechiu 發表於 2018-1-6 10:04:50 | 顯示全部樓層
是點改?拿去边到改?
yiupo 發表於 2018-2-27 13:14:45 來自手機 | 顯示全部樓層
點改?同問
PaulGarage 發表於 2018-3-2 11:06:09 來自手機 | 顯示全部樓層
joeechiu 發表於 2018-1-5 11:02
其實我都想知道mini z新那部ff我都想玩,但本人用三和控,是否可改到?

新FF 有槍跟埋,唔洗改sanwa
civicwong 發表於 2018-3-24 16:31:29 | 顯示全部樓層
改到, 獨立電變, 獨立接收, servo控制板, 但以後只可行鋰電, 而且工程唔細
jerry501 發表於 2021-8-11 12:11:16 | 顯示全部樓層
請問rcmart 見到有隻bmracing既接收好似話用到sanwa控有冇人試過
ivan仔 發表於 2021-8-13 10:35:19 | 顯示全部樓層
買支NB4 同FHSS 用的高頻頭 $11XX+300 = 可以玩晒現在市面上所有 RTR MINI Z 車款(FHSS系統)
如果你想玩MA020 VE, 自己改底板用 MR03 EVO 板 再加EVO用接收, 因為 MA020 VE PRO 係沒得換接收, 只可以用KO 控 ASF
ivan仔 發表於 2021-8-13 10:38:30 | 顯示全部樓層
不過講真 MINI Z 係沒車款可以直接用到三和控, 如果係都要用, 你係有方法改, 不過就可能改動好大, 大到可能仲麻煩過你買架香港出品的MINI車架, 網上可以搵下方法去改.
都係樂趣
500EVO 發表於 2021-8-20 11:03:56 來自手機 | 顯示全部樓層
簡單D講買架03EVO就可以,自己選用什麽MiniZ接收都可以。
jerry501 發表於 2021-8-21 15:55:33 | 顯示全部樓層
500EVO 發表於 2021-8-20 11:03
簡單D講買架03EVO就可以,自己選用什麽MiniZ接收都可以。

有出sawa接收先得架人地都冇出過
500EVO 發表於 2021-9-14 12:30:33 | 顯示全部樓層
又係喎,記錯左BM果隻Mini细接收。