RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: pdaman
收起左側

12仔操控問題想請教

RCMan_2006 發表於 2018-4-11 10:54:45 | 顯示全部樓層
福仔 發表於 2018-4-11 10:14
top 12 綠色殻....今星期日會帶部s120ltx去試下...在油麻地場..我只見過一次有一位師兄玩xray x12好快的.. ...

等我趕快汁反好架saxo仔玩,去買反2sets呔,今sunday早D食早餐,,,,就去ymt 。
如果汁吾切只好玩往M仔先。
福仔 發表於 2018-4-11 11:06:47 | 顯示全部樓層
RCMan_2006 發表於 2018-4-11 10:54
等我趕快汁反好架saxo仔玩,去買反2sets呔,今sunday早D食早餐,,,,就去ymt 。
如果汁吾切只好玩往M仔 ...

好呀師兄一齊玩12仔...我見到saxo 12仔...會同你打聲紹呼...今次會帶部s120ltx..部s120未試過油麻地場玩...希望吾好白鴿轉..哈哈
RCMan_2006 發表於 2018-4-11 11:36:52 | 顯示全部樓層
萬一汁吾切,,,,
Ymt比較少人用wfly控,我就用佢,好2睇度,多數响bar枱,或長櫈
福仔 發表於 2018-4-11 11:47:04 | 顯示全部樓層
RCMan_2006 發表於 2018-4-11 11:36
萬一汁吾切,,,,
Ymt比較少人用wfly控,我就用佢,好2睇度,多數响bar枱,或長櫈 ...

OK...希望你帶到部12仔
alancckwong 發表於 2018-4-11 12:20:12 | 顯示全部樓層
RCMan_2006 發表於 2018-4-10 16:34
錯左吾好插咁多,,,,
Teo in 直路起油,有d辛苦
入灣要流入去

不好意思, 以上經驗,以JV場為準.
YMT有所不同, 大家不要跟. 對不起

RCMan_2006 發表於 2018-4-11 13:33:21 | 顯示全部樓層
alancckwong 發表於 2018-4-11 12:20
不好意思, 以上經驗,以JV場為準.
YMT有所不同, 大家不要跟. 對不起

CHing, set 車各有各法,玩度就O K,,,,
我尼排玩架M仔多,得閒去ymt玩下,多數Sunday, 玩红壳M仔十wfly 控,,,。
RCMan_2006 發表於 2018-4-11 18:02:38 | 顯示全部樓層
多數sunday, 有位超短髪型Ching, 玩 pancar, formula,,等,, 後驅車款, 極有心得, 手車超快, 佢好樂意過料比人  ...
 樓主| pdaman 發表於 2018-4-12 11:10:20 | 顯示全部樓層
我部12仔係teamsaxo 300W v2, 依家全車setting跟manual做的. 摩打用左冇刷13.5T, 60A電變, 咁會唔會太大呢? 我去天水圍玩多. 玩開touring真係好唔同玩法, 但就覺得玩12仔好有趣.
abs 發表於 2018-4-12 18:02:57 | 顯示全部樓層

呔問題、問下同場D人用什麼呔。
RCMan_2006 發表於 2018-4-12 18:21:28 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-4-12 11:10
我部12仔係teamsaxo 300W v2, 依家全車setting跟manual做的. 摩打用左冇刷13.5T, 60A電變, 咁會唔會太大呢? ...

推桿好易淆/斷,買asso正,不過重D
RCMan_2006 發表於 2018-4-12 18:23:00 | 顯示全部樓層
abs 發表於 2018-4-12 18:02
呔問題、問下同場D人用什麼呔。

Exceed 頭硬/中,尾中/硬,自由组合。
 樓主| pdaman 發表於 2018-4-13 11:19:14 | 顯示全部樓層
RCMan_2006 發表於 2018-4-12 18:23
Exceed 頭硬/中,尾中/硬,自由组合。

依家呔用緊Matrix 頭32尾25. 啱嗎?
abs 發表於 2018-4-13 13:12:55 | 顯示全部樓層

你問下同場的人用什麼呔!

搞好四隻腳先、再搞 setting。
 樓主| pdaman 發表於 2018-4-13 14:52:38 來自手機 | 顯示全部樓層
下次玩帶多一套唔同度呔試試先。
福仔 發表於 2018-4-13 15:02:32 | 顯示全部樓層
ymt xceed 前中後軟...用黑罐呔水
abs 發表於 2018-4-13 16:12:27 | 顯示全部樓層

Enjoy
 樓主| pdaman 發表於 2018-4-15 08:57:11 | 顯示全部樓層
改左camber, toe, 車高後好走左好多, 起碼走得順左好多。冇用到呔水,已經滿意但都係要花多少少時間練好手車先得。不過發現玩12仔真係要買多幾套呔係手先得。
abs 發表於 2018-4-16 23:55:47 | 顯示全部樓層

一定要用呔水!!!
福仔 發表於 2018-5-3 11:26:45 | 顯示全部樓層
pdaman 發表於 2018-4-15 08:57
改左camber, toe, 車高後好走左好多, 起碼走得順左好多。冇用到呔水,已經滿意但都係要花多少少時間練好手 ...

師兄咩色殻架...上兩星期日都有去YMT玩....都多左人玩12仔....我玩12仔蛇...紅白色殻
 樓主| pdaman 發表於 2018-5-3 17:13:49 | 顯示全部樓層
福仔 發表於 2018-5-3 11:26
師兄咩色殻架...上兩星期日都有去YMT玩....都多左人玩12仔....我玩12仔蛇...紅白色殻
...

我多數係TSW玩, 上星期都有去YMT睇人地玩.