RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: AMAT
收起左側

原篤志試揸XPRESS XQ1

kwok 發表於 2018-5-18 19:35:57 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-17 12:43
遙控工房,用咗N咁多年都係遙控工房。

從來都冇用過"搖控"

正解!撐你!

樓主| AMAT 發表於 2018-5-19 05:20:06 來自手機 | 顯示全部樓層
loman 發表於 2018-5-18 17:41
仲有5日幾就知道Hara會唔會用Xpress玩Reedy race 了, 好期待

可能會可能唔會,哈哈。

會的話都幾震撼~ :-D
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-19 18:31:39 來自手機 | 顯示全部樓層
真係用Xpress鬥!!!!
KHS 發表於 2018-5-19 21:36:03 | 顯示全部樓層
一齊由市場决定,好貨多貴也有人買,不好多平也沒用,時間可正明的
pdaman 發表於 2018-5-20 10:13:44 來自手機 | 顯示全部樓層
我覺得平同貴只係個人感覺,各人有各人standard, 自己喜歡幾貴都會買,唔喜歡幾平都唔買。我覺得買車玩根本唔需要用個價去評估。
loman 發表於 2018-5-20 12:42:20 | 顯示全部樓層
已經試緊車喎
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-20 13:17:50 | 顯示全部樓層

講咗用架車嚟鬥REEDY。

樓主| AMAT 發表於 2018-5-20 14:58:42 來自手機 | 顯示全部樓層
更正一下,原篤志以前唔係揸xpress,佢係揸香港另一品牌speedmind嘅Daytona,仲要係贏第一次嘅ISTC世界冠軍,跟住先轉去Yokomo。
kkchung 發表於 2018-5-20 23:08:28 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-20 14:58
更正一下,原篤志以前唔係揸xpress,佢係揸香港另一品牌speedmind嘅Daytona,仲要係贏第一次嘅ISTC世界冠軍 ...

1998 Electric Track ISTC 是 David Spashett 跑 Losi Street Weapon,2000  原篤志 跑 Yokomo MR4-TC Pro
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-20 23:19:56 | 顯示全部樓層
kkchung 發表於 2018-5-20 23:08
1998 Electric Track ISTC 是 David Spashett 跑 Losi Street Weapon,2000  原篤志 跑 Yokomo MR4-TC Pro ...

咁又奇喎......

城市仲係用"Speedmind-Daytona電動賽車奪得ISTC世界盃 之全場第一及第三名"嚟講SPEEDMIND DAYTONA呢......

jj2006 發表於 2018-5-27 21:47:01 來自手機 | 顯示全部樓層
原篤志係有用speedmind daytona(車架跟414m 好似) 贏過ISTC ,年份唔記得,係中山跑的,當年佢仲幾靚仔,金毛,中間分介
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-27 21:52:59 | 顯示全部樓層
jj2006 發表於 2018-5-27 21:47
原篤志係有用speedmind daytona(車架跟414m 好似) 贏過ISTC ,年份唔記得,係中山跑的,當年佢仲幾靚仔,金 ...

有傳係414M抄SPEEDMIND。

中山?咁早國內就有場?

jj2006 發表於 2018-5-27 22:23:29 來自手機 | 顯示全部樓層

我諗嗰場唔係IFMAR 兩年一次嗰場。因為同場係有油房斗。
車架我唔咁用個抄字,真係唔記得邊架出先,如果無記錯,係414出先, 咁應該係2002年後嘅事,2002好似係泰仔贏,另油房好似係用緊MTX 2(又係唔肯定),所以,有可能係hara 離開yokomo 之後嘅事
jj2006 發表於 2018-5-27 22:26:04 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-27 21:52
有傳係414M抄SPEEDMIND。

中山?咁早國內就有場?

至於個場,唔夠兩年就摺左(其實都唔知有無兩年),梗場,無得改layout
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-27 22:36:29 | 顯示全部樓層
jj2006 發表於 2018-5-27 22:23
我諗嗰場唔係IFMAR 兩年一次嗰場。因為同場係有油房斗
車架我唔咁用個抄字,真係唔記得邊架出先,如果係佢 ...

第一架414係叫414X,係一架實驗車,銀色車架,限量有林巴。
泰仔果次已經係藍色414嚟。

所以一定係SPEEDMIND出先。
jj2006 發表於 2018-5-27 22:41:50 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-27 22:36
第一架414係叫414X,係一架實驗車,銀色車架,限量有林巴。
泰仔果次已經係藍色414嚟。

麻煩你再睇返,我有啲嘢補充左,似乎幾合理
 樓主| AMAT 發表於 2018-5-27 22:43:13 | 顯示全部樓層
jj2006 發表於 2018-5-27 22:41
麻煩你再睇返,我有啲嘢補充左,似乎幾合理

原篤志離開YOKOMO就去HPI.....果時應該SPEEDMIND都已經冇再出新車呢.....

ANYWAY,年代太久遠,有時都未必記得咁多。
jj2006 發表於 2018-5-27 22:49:25 來自手機 | 顯示全部樓層

係吖,十幾年,真係唔記得,到時睇下有無邊位高人可以解迷