RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4714|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2008年巴士模型大賽(今年有尺寸限制)唔受1/13

鐵佬 發表於 2008-6-25 06:26:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
長度只能60cm以下,唔受1/13大巴士玩.

AltezzaMak 發表於 2008-6-25 09:59:59 | 只看該作者
遙控巴士冇得玩lu....
chan951130 發表於 2008-6-25 10:08:09 | 只看該作者
唔係啊
chukamchunhkac 發表於 2008-6-25 13:02:41 | 只看該作者
看番早幾年除左RC巴外,仲有一位專做1/43 既師兄外,好似都無咩特別好既作品。(07個屆已經係好例證!)
馬輝 發表於 2008-6-25 13:54:07 | 只看該作者
如果有人整7m版的Hino Poncho的話或者可以qualify

7m / 13 = 53cm

http://www.hino.co.jp/poncho/syogen.pdf

豬腸裡的天空 發表於 2008-6-25 14:03:55 | 只看該作者
大家唔使怕~~我早幾日已經send e-mail問左80m ~~~~可以照玩~~唔使怕
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-25 14:09:47 | 只看該作者
寄件者:         80M Bus Model [[email protected]]

感謝閣下參加"第八屆巴士模型創作大賽",得知閣下的模型長度呎吋超過是次參賽規定。

由於我們會為參賽的作品進行初賽甄選,現在我們也不能作出任何決定,所以閣下可先寄來參加表格及模型照片,後由大會甄選。
Maggie Cheng

以上係80m回我既e mail...本來我都唔知有個咁既比賽~~~後來佳佳dg8380叫我一齊去玩~~,但佢又話max.60cm~~~so~條氣唔順~~~要send e mail去搞下事~~~結果~我成功了>3<!!!

是次比賽~~~我諗我架天津利達係win硬的了~~~~但....有無好心人~拎大家既rc巴屎~一齊去玩呢~~~~等我win得無咁明顯呢?(我架車太屈機了吧...)

DZ110 發表於 2008-6-25 14:18:32 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-25 14:09 發表
寄件者:         80M Bus Model [[email protected]]

感謝閣下參加"第八屆巴士模型創作大賽",得知閣下的模型長度呎吋超過是次參賽規定。

由於我們會為參賽的作品進行初賽甄選,現在我們也不能作出任何決定,所以 ...

會唔會太屈機唔比玩
有勇冇謀 發表於 2008-6-25 14:34:04 | 只看該作者
不過..如果每次都係d大比例羸, 可能有d友仔又唔份氣呢....
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-25 14:41:11 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-6-25 14:34 發表
不過..如果每次都係d大比例羸, 可能有d友仔又唔份氣呢....

我都係講下笑姐~~^3^)))))~~~我覺得無話睇咩比例既~~~一句~~~邊架靚~邊架正~~邊架有心~~~~咪邊架win 羅
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-25 14:44:10 | 只看該作者
但我聽人講........一屈比一屈屎...........話d友仔個個都好似萬生咁玩.........
有勇冇謀 發表於 2008-6-25 14:45:31 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-25 14:41 發表

我都係講下笑姐~~^3^)))))~~~我覺得無話睇咩比例既~~~一句~~~邊架靚~邊架正~~邊架有心~~~~咪邊架win 羅

係咁就好囉....好多黑幕你唔知姐....
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-25 14:57:35 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-6-25 14:45 發表

係咁就好囉....好多黑幕你唔知姐....

唔使怕~~~本王係貨車性賢者...............講真...我志在去會場搞事only!!!>3<!!!識同串下個d死巴膠^o^!!!!開心呀!!
有勇冇謀 發表於 2008-6-25 15:01:01 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-25 14:57 發表

唔使怕~~~本王係貨車性賢者...............講真...我志在去會場搞事only!!!>3

多餘la...好似舊年個d質數....唉...真係不睇也吧...睇左都"呀呀"聲....
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-25 15:06:41 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-6-25 15:01 發表

多餘la...好似舊年個d質數....唉...真係不睇也吧...睇左都"呀呀"聲....

wa!!!勇兄>3<!!!你搞到我而家唔想去比賽~~~~但又好想去比賽場地~~~扮晒唔小心咁~~~~用利達~一野車爛晒佢地d萬生級大作~~~諗到都high呀
!!!!!
有勇冇謀 發表於 2008-6-25 15:19:41 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-25 15:06 發表
wa!!!勇兄>3

你都唔係咁 天真 同 傻 姐.......所以今年要靠你發揚光大啦.....
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-25 15:30:21 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-6-25 15:19 發表

你都唔係咁 天真 同 傻 姐.......所以今年要靠你發揚光大啦.....

我...利達可唔可以同勇兄架正爆成記.........組返隊twins 呢^3^)))
有勇冇謀 發表於 2008-6-25 15:37:57 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-25 15:30 發表

我...利達可唔可以同勇兄架正爆成記.........組返隊twins 呢^3^)))

利達兄, 小弟架城記已年時已高, 不可與你的新車高科技相比了.....
豬腸裡的天空 發表於 2008-6-25 15:43:37 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-6-25 15:37 發表

利達兄, 小弟架城記已年時已高, 不可與你的新車高科技相比了.....

無你架城記..............我又點會咁有心機....學你咁細心咁整內龍.....
有勇冇謀 發表於 2008-6-25 15:45:43 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-6-25 15:43 發表

無你架城記..............我又點會咁有心機....學你咁細心咁整內龍.....

非常感謝 利達兄比面欣賞.... :$