RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 綠島滌野
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買車幾問...請各位高手指教一下

樓主| 綠島滌野 發表於 2013-10-23 15:07:52 | 顯示全部樓層
好多謝咁多位CHING呢幾日解答我咁多問題, 令我學識到咁多野...

琴晚試過下, 直路還向前可以行直, 向後回都係有少少偏...

有冇基礎練習應該要練下?
 樓主| 綠島滌野 發表於 2013-10-25 05:24:41 | 顯示全部樓層
呢幾日忙完自己野, 終於夜晚去試下車, 發覺係唔知自己一個人玩/唔知可以點玩/冇得飄下移咁, 梗係差D野.....

而家有少少心郁郁想買架D3玩.....

想問下4WD車落飄移呔差好遠??TT02 可以點改玩飄移OR直接買過架唔洗煩??

我有望過下...但好多CHING直接話改咩改咩...說明書又冇中文...上網SEARCH下過D PARTS, 見到有D同我架車D PARTS好似...但又唔知係咪岩用

因為人地話改頭單尾直(雖然我都仲係唔知咩黎), 我唔知係將頭單呢件PARTS改成唔知點樣, 定將某樣PARTS 改到頭單
 樓主| 綠島滌野 發表於 2013-10-26 01:35:07 來自手機 | 顯示全部樓層

因為一黎想飄移,二黎想知道大約咩零件會有咩影響,先知架車去到咩地步……

唔知點解轉右灣會好大,轉左灣會細啲易入灣……係咪裝錯野?

我終於大約知道頭單係代表換前差速,但係咪所有頭單共用定有專for tt02?