RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11745|回復: 85
打印 上一主題 下一主題
收起左側

華科爾TALI H500

Gainax 發表於 2014-8-21 09:37:16 | 顯示全部樓層

....del........
Gainax 發表於 2014-8-21 09:42:38 | 顯示全部樓層
師兄,小弟都可能短期內入手呢款機,

請問師兄你之前有無玩過其他航拍機呢?

跟據你實際試飛過,呢隻新機有無古古怪怪唔聽駛等既問題出現咁呢?

多謝你分享先
Gainax 發表於 2014-8-21 11:32:37 | 顯示全部樓層
水野太知 發表於 2014-8-21 11:12
可能真係玩開師兄對華記無乜信心,呢隻係我第一隻航拍機,我都係比佢個外型給引左先買,我本身係有玩開直昇 ...

個繞圈功能youtube上面好多片有教學, 只係set 半徑幾多米,打左自動繞圈就會自己飛

嘈就真係無辦法,phantom都好嘈,H500六軸嘈多一半了
Gainax 發表於 2014-8-22 08:58:50 | 顯示全部樓層
其實樓上有師兄講左重點.... 超視距

我知呢度好多師兄練得一手好技術,但我好少見電直係一公里距離控制,

當呢個距離就本身部機既性能凌駕於控制者既技術

至於部機要做到穩定理所當然係安全考慮吧

另外講番話未見過H500有人飛高過100米,youtube 大把wor....
Gainax 發表於 2014-8-24 13:20:21 | 顯示全部樓層
雖然呢度講講下H500離晒題,不過都想講多兩句

小弟都係飛玩具上單漿電直現在玩四軸,除左方向操縱外真心覺得係兩樣野黎,其實唔知有咩好拗

無飛控機全靠目視手動修正機体保持穩定,航拍機飛控就是在任何接距離跟指令自動修正錯誤保持平穩(什至接收不到), 這是大前題吧我有無理解錯?

至於FPV操縱失誤炒電纜,玩咩機都會炒啦同航拍機有咩關係,飛控能力有別,一鍵走佬(操控者飛行過程中攪亂了home point,失聯後飛走,呢d任何級數機都會發生無得賴的)

所有操縱者犯錯同機件錯配問題都是後話,跟本同兩個機種本身性質無關係

如無意外我下星期就會出隻H500 ,有機會再分享