RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 水野太知
打印 上一主題 下一主題
收起左側

華科爾TALI H500

interga72 發表於 2014-8-22 07:56:30 來自手機 | 顯示全部樓層
自由社會人人有權選擇買機用途,正如有人可以買架3.3貨車當佢法拉利咁揸都可以,只係效果問題H500本來係航拍機因好多ching仲過350招所以睇定D唔敢入,至於你所講穩定真係咁重要?如果以航拍超視距機黎講穩定性非常重要
interga72 發表於 2014-8-24 11:40:01 來自手機 | 顯示全部樓層
好想見識下呢位超級ching飛fpv幾百米外遇到機件問題或天氣問題點樣救機多多關照,飛電直幾叻都係目視範圍內及空地但4軸係會周Q圍飛只要飛控出事...!
interga72 發表於 2014-8-25 08:27:46 來自手機 | 顯示全部樓層
我就係見得太多人走機當中有好多華記當然有dji,
interga72 發表於 2014-8-25 08:43:54 來自手機 | 顯示全部樓層
只係華記比率多D令人對佢冇咩信心,正如車都有可靠牌子之分但唔代表絕對,講番以我所見玩多軸收皮既師兄都有供通點,就係飛到老聯咁遠發現架機有問題,無論飛控問題,失控,一律打制回航眼光光望著個天就係咁簡單,其他類型飛行器(玩遠距離飛機另計)係第三身睇著架機黎玩所以有事可以睇著黎救,fpv既多軸就唔同是但樣唔得都係打制回航,所以佢地信dji係小D出事唔代表冇
interga72 發表於 2014-8-25 15:43:28 來自手機 | 顯示全部樓層
我諗你地誤會曬喇!買得套裝機無論大細廠都係想買該廠的科技技術,一般人唔會諗到點改部套裝機先會比原廠更好,結果當然只能信間廠標榜既強勁功能同口碑。