RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Gainax
打印 上一主題 下一主題
收起左側

華坑又出新機 ----- Scout X4

Gainax 發表於 2014-9-25 14:53:08 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

今次又點呢   有follow me mode  

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2251486

https://www.youtube.com/watch?v=BF-pw5Ggd6M

樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 11:21:16 | 顯示全部樓層
你就當我係死士吧,不斷奶野又要繼續試

老真說部H500真係唔係玩得太順利,咁快又出部多d野玩個身又痕而已

水野兄你部H500有無upgrade新 firmware?

我部up左後無左GPS signal,今日趁放假我會再試
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 13:37:31 | 顯示全部樓層
水野太知 發表於 2014-10-4 11:48
我未up呀,update有關咩新野呀

update firmware 1.2

話係增加抗風自穩同加左mission planner功能
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 17:59:00 | 顯示全部樓層
littlestep 發表於 2014-10-4 15:47
H500 我上面班友.....撻左十幾部啦
APM 明明接MP 又要封7 左佢, 又比人用返..

頭先出去放左一轉,問題依舊 完全沒有收到及轉GPS keep住manual

已重覆拆電對頻再試亦無效

小步兄,唔知你上面d H500友有無遇過呢個問題?  你覺得有咩可以做呢?

我宜家都無從入手...
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 19:03:07 | 顯示全部樓層
水野太知 發表於 2014-10-4 18:55
你係update左先出現呢個問題?

係呀,之前正常
可能我黑仔,外國user 好多update左都無問題..
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 21:43:28 | 顯示全部樓層
水野太知 發表於 2014-10-4 21:20
咁師兄可能真係運氣唔太好,我睇我都唔UPDATE住好了....

係...玩住先

我而家廢左GPS 又無定高顧得飛黎跟本唔可以專心拍野..
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 21:49:23 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-4 21:45
又無試下downgrade 返? 試下問華科爾download 返original version!!

我就係搵唔到華科爾有H500原本version個file....  

樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 21:53:03 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-4 21:45
又無試下downgrade 返? 試下問華科爾download 返original version!!, 點解我上華科爾官方網站無呢部機既升 ...

佢官網英文版先有個update file的

說來話長,佢果個file我係update唔到的,有說64bit有問題,我屋企只得64bit win7

後來我係外國網頁搵到個H500 update file 裝到,但裝完無左GPS signal..

真係一波三折
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 21:56:15 | 顯示全部樓層
其實華科爾個技術支援係點聯絡的,我試過係佢官網留言係無人理..
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 22:34:49 | 顯示全部樓層
水野太知 發表於 2014-10-4 22:21
原來GAINAX兄係其他來源得到檔案,會唔會來源不完整或有問題呀.....
我試過係淘寶華科爾網店有聯絡人,可以 ...

回樓上兩位師兄

個update firmware我係呢度download的

http://www.iuasinc.com/firmware/

睇外國forum佢地成日會係呢度搵華記d 野
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 23:08:29 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-4 22:46
唔係官網download, 在下多數唔會彩用。 有乜事可以點呢。 現在唯有耐心等待華科爾正式版啦。

...

http://www.walkera.com/en/updater.php

其實官網已經有正式版本,

但奇怪是這個我安裝不到,說檔案無效

外國網的就能完成安裝
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-5 02:58:45 | 顯示全部樓層
littlestep 發表於 2014-10-5 01:25
H500 我唔算精通, 我自己都唔敢再入坑.
同你問一問...

拜託師兄了

電已差,天日再由頭試一次 !