RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8446|回復: 44
打印 上一主題 下一主題
收起左側

華坑又出新機 ----- Scout X4

Gainax 發表於 2014-9-25 14:53:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

今次又點呢   有follow me mode  

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2251486

https://www.youtube.com/watch?v=BF-pw5Ggd6M

foxHK 發表於 2014-9-25 17:06:15 | 只看該作者

華坑既野, 最初覺得佢只係貴左小小, 支控Devo 10真係無得頂. 蔗渣既價錢燒鵝既質素. 但的機越賣越貴,越來越唔抵. 比較過佢隻V120D02S同亞拓250DFC. 亞拓既件竟然比華坑平仲要亞拓既質量比華坑好. 所以華坑之名無改錯.
但無可否認佢既四軸應該十分好賣,應該搶左大疆唔小生意,單睇台灣同外國反應,同香港一班大疆之友出盡力打壓就知. 再睇下華坑出完一隻又一隻四軸就知佢幾咁賺(厄)到錢,出得仲密過大疆N倍.
激死一大班大疆之友.
無錢賺既product如佢隻"亞凡達"就蝕到哭佢打死都唔會再出第二代. 現在華坑差不多放棄整個電直市場主攻多軸市場,就知幾咁好肉食呢!
總結一句, 華坑既 四軸多軸機我就唔會買, 性價比太低。 如果一定要我買我就自已砌APM仲好....

伸利:本人既唔鐘意大疆也對華坑無咩好感(隻Super CP玩左唔夠二十次燒底版).
solaris8x86 發表於 2014-9-25 19:30:17 | 只看該作者
Good....買咗先再講....
blackcolt 發表於 2014-10-3 10:16:13 | 只看該作者

littlestep 發表於 2014-10-4 02:49:58 | 只看該作者
惡夢只會不斷.....
好快我會有得玩, 到時又睇下點.....
HATL 500 都奶哂野, 都唔指望佢會有改進

Follow Me APM 早就有....
DJI 係龍頭,惡都冇計...
電子世界,沒有永遠的勝利

不過華坑, 由04年至今, 由#35 ~#60 至今的MINICP, 賣又好,修理又好,玩又好,同個老細鬥小都好....N千百萬次.
真係未見過佢會對自己產品負過一次責任, 只會不段出,不段死,不段改(不是改好,而是封鎖坊間其他建設性改裝件),不段坑
除左DEVO , 真係冇乜快樂經歷

水野太知 發表於 2014-10-4 11:01:17 來自手機 | 只看該作者
但係小弟玩既第一部gps航拍機係h500,由新出玩到而家都無咩問題出現過,唔知究竟方間有咩問題出現到,呢部新機我仲想出黎玩
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 11:21:16 | 只看該作者
你就當我係死士吧,不斷奶野又要繼續試

老真說部H500真係唔係玩得太順利,咁快又出部多d野玩個身又痕而已

水野兄你部H500有無upgrade新 firmware?

我部up左後無左GPS signal,今日趁放假我會再試
foxHK 發表於 2014-10-4 11:40:21 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-10-4 02:49
惡夢只會不斷.....
好快我會有得玩, 到時又睇下點.....
HATL 500 都奶哂野, 都唔指望佢會有改進

小步兄, 我比較幸運2013才玩華坑的機(才開始入魔), 除中過隻super CP外, 隻V120D02s 同佢隻V450D03都相當不錯既。
隻V120D02s在下飛超過二千次超落。 飛到個尾servo夠期死才換過一次,細細部十分好飛只係1S動力小一點外,精準的反應相當不錯,
可以算係120級的皇者(只是未夠動力做一圈自旋翻而已)。

不過教我玩機既師父就領左華科爾唔小野,所以佢都對華坑十分反感。

水野太知 發表於 2014-10-4 11:48:06 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-10-4 11:21

老真說部H500真係唔係玩得太順利,咁快又出部多d野玩個身又痕 ...

我未up呀,update有關咩新野呀
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 13:37:31 | 只看該作者
水野太知 發表於 2014-10-4 11:48
我未up呀,update有關咩新野呀

update firmware 1.2

話係增加抗風自穩同加左mission planner功能
littlestep 發表於 2014-10-4 15:41:37 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-4 11:40
小步兄, 我比較幸運2013才玩華坑的機(才開始入魔), 除中過隻super CP外, 隻V120D02s 同佢隻V450D03都 ...

MINICP 同D02S 我念我整左過500架.....唔係講笑, 真係過500架..
仲有十幾條屍唔知收左去邊...唔想打壞你美好回憶.
V450D03, 如果你一起步入隻 亞拓450 , 或飛越..你就知V450D03 係幾咁搵笨..

littlestep 發表於 2014-10-4 15:47:10 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-10-4 13:37
update firmware 1.2

話係增加抗風自穩同加左mission planner功能

H500 我上面班友.....撻左十幾部啦
APM 明明接MP 又要封7 左佢, 又比人用返..

littlestep 發表於 2014-10-4 15:48:09 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-10-4 11:21

老真說部H500真係唔係玩得太順利,咁快又出部多d野玩個身又痕 ...

勇氣可加呀.....

foxHK 發表於 2014-10-4 16:55:15 來自手機 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-10-4 15:41
MINICP 同D02S 我念我整左過500架.....唔係講笑, 真係過500架..
仲有十幾條屍唔知收左去邊...唔想打壞你 ...

小步大師兄,在下可能幸運啦又或者算是技術不錯,台灣高手ej189 同我都算玩到部v120出神入化,可能在下係香港第一個用部v120玩到自旋翻的人掛。 部v450係比較頓但都可以打到自旋翻。 不過現在在下都係主力飛亞拓250 dfc,貪佢細細部唔洗太大地方可以飛。 又可以玩到一圈自旋翻同自旋鐘擺!
(可能我夠怪,好多人話Trex 250 DFC超難飛,玩唔到高難度花式,但我又肯苦練結果又俾我練成功!!)。

https://www.youtube.com/watch?v=ONIxTmaBM-Q
小步大師當然唔會打到打壞我美好回憶啦, 在下飛超過二千次起落(可能三千次都未定)從2013年1月買到今日(剛剛又係平台飛左4個輝了),部機買左不用一千港元, 計落每個輝唔洗5毛子, 抵到嘔啦, 你話係咪呢? 試問有邊部電直可以係一年多升降三千次呢? 當然部機中間既傘齒在下換左成十粒,飛得多會由C字變成0字,死華坑沒單買, 一定要一套三粒11元人仔(共用110元人仔),其他2粒傘齒從未用過, 幸好最近有副廠出, 我一口氣掃左佢十粒。。。。

至於部V450在下都去飛過幾次咁啦,最初買佢係因為乜電直都唔識諗住平平地又唔係砌,一買返來就飛得點知樓下平台太細唔夠位飛,所以又買左部V120D02S玩,之後連落去平台飛都懶又買部super CP飛,頂今次領野,係室內翻左4,5 個輝, 一插電就出煙。。。小佢, 因生性懶唔肯周圍走,那次去某地方飛,飛完後的人完全唔信我飛嗰部係華坑既V450D03....? 真怪!?

呢年幾來我都飛死唔小電了
水野太知 發表於 2014-10-4 16:59:35 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-10-4 15:47

其實我反而想知撻高d師兄究竟係點玩到撻呢,我都叫做玩過一段時間,任何功能都操控過,除左手動功能收晒油之外唔知咩情況下會炸到。。。。
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 17:59:00 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-10-4 15:47

頭先出去放左一轉,問題依舊 完全沒有收到及轉GPS keep住manual

已重覆拆電對頻再試亦無效

小步兄,唔知你上面d H500友有無遇過呢個問題?  你覺得有咩可以做呢?

我宜家都無從入手...
水野太知 發表於 2014-10-4 18:55:40 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-10-4 17:59
頭先出去放左一轉,問題依舊  完全沒有收到及轉GPS keep住manual

已重覆拆電對頻再試亦無效

你係update左先出現呢個問題?
 樓主| Gainax 發表於 2014-10-4 19:03:07 | 只看該作者
水野太知 發表於 2014-10-4 18:55
你係update左先出現呢個問題?

係呀,之前正常
可能我黑仔,外國user 好多update左都無問題..
simson99w 發表於 2014-10-4 21:17:19 | 只看該作者
將APM原有的功能 續D續D release 出尼,改個殼,檔新機
水野太知 發表於 2014-10-4 21:20:37 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-10-4 19:03
係呀,之前正常
可能我黑仔,外國user 好多update左都無問題..

咁師兄可能真係運氣唔太好,我睇我都唔UPDATE住好了....