RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Gainax
打印 上一主題 下一主題
收起左側

華坑又出新機 ----- Scout X4

littlestep 發表於 2014-10-5 01:35:30 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-10-4 21:53
佢官網英文版先有個update file的

說來話長,佢果個file我係update唔到的,有說64bit有問題,我屋企只得 ...

我都係64BIT WIN7 , 用MP 的確有O的問題
最後都係改用XP 32BIT 又冇事
littlestep 發表於 2014-10-5 01:37:40 | 只看該作者
水野太知 發表於 2014-10-4 22:17
講硬頸可能同FOXHK兄你差唔多囉^^,我經驗尚淺未有心得砌機住,都係玩住套裝先唔駛煩腦~~~~ ...

唔好咁講, 直機來講,冇話佢癈,我自己都玩緊.
只係唔推薦比新手O者,   懂折磨O既, 一樣玩得可以好出色..
起碼, 我隻MCP 唔會怕唔見得人...

樓主| Gainax 發表於 2014-10-5 02:58:45 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-10-5 01:25
H500 我唔算精通, 我自己都唔敢再入坑.
同你問一問...

拜託師兄了

電已差,天日再由頭試一次 !
foxHK 發表於 2014-10-5 09:37:34 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-10-5 01:18
唔好再叫我乜大師啦, 人外有人山外有山,大把人勁我九百幾賠,只係唔出聲O者,我只係一個死唔斷氣O既直升機 ...

小步師兄, 你可能會認識教我玩電直既親友師父。 佢又係同人合作過,開過店幫人砌機, 那時香港頂級高手如榮師父,富哥都認識。
佢徙弟係幾年前攞左一二年香港F3D第一名。 我就無乜用,宅到嘔係人面前會唔識飛, 哈哈。
教我機既親友,都係某次飲茶同佢講我買左V120D02s學玩電直才知。 佢又係好反對華坑既野。 初時一玩就炒掃servo 齒,幸得佢
幫手整返,成本三元。

為了唔想煩人,叫佢教我學揸控手法同點練機。結果跟佢方法練, 用phoneix sim, 打開佢個3D box,先hold四面, 要hold 到唔出紅圈。
在下係好痴, 單練佢一練就三小時, 日日練,練到四面不停轉都唔會出紅圈 (用450級機種)。 之後就練內外8字, 要係出面2支旗打8字,
仲要練到貼住支旗轉,又要貼住中線飛,到中間才可飛過線。 又一練二三粒鐘, 之後向後飛打內外8字又要做到以最短距離打8字。 我係呢
到post 過我練機既sim片. 當練到爐火純青才飛真機。 那時已經飛到從心所慾,得心應手了。
之後練笈機,係sim 向前笈一萬次左右,之後練向後笈。。向左向右級。。笈到爐火純青才玩真機V120D02s.   所以我部V120D02s炒機次數
應該少過十次。 如果我帶機出去玩,如果唔玩3D差不多一定唔會炒機。 如果唔玩高難度3D 如一圈自旋翻, 自旋鐘擺差不多九成唔會炒機。
我師父曾對我笑說你再買電直可以唔洗買parts了, 因為都唔會炒機既, 心諗點可以唔炒機架,強如世界頂尖高手如Alan,油王都炒機啦。

vegetakwok 發表於 2014-10-21 17:28:49 | 只看該作者
黑色外型型爆。