RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4114|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想加入Formula....請指教!!!

CY_YIP 發表於 2009-1-8 12:15:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有c兄話cross好跑DD....But冇件

又有c兄話星星好...因為多件

咁我就唔知買邊架.....請指教!!!
tattat 發表於 2009-1-8 13:39:55 | 只看該作者
我就會買星星,始終parts比較易搵,玩落相信兩者分別不大.....
walterhnl 發表於 2009-1-8 20:57:53 | 只看該作者
我自己玩緊cross, 都有同車場車友交換渣過好幾架媽星f1, 知道兩者分別....
媽星rm車 : 個個車友都話買架車番黎除底板外所有膠件都要買option, 所以你要計番買rm之外的option錢.
媽星15週年車 : 只聽過一位玩無限turn車友意見, 佢f1都係玩黑豬, 但佢話車底盤好易扭曲, 令車動態唔穩定.
Cross : 我買左車返屋企再砌, 第2日入場玩, 車友都話渣起來好實在, 好感受到車胎咬地, 唔似媽星f1有種飄飄忽忽感覺.

以上都係車友意見, 我自己就覺得cross渣上黎真係同媽星兩回事, 完全同車友的感覺一樣, 價錢當然仲平過媽星option後, 不過確實parts係較為緊張, 只有貓店, 水貨店及代理先有, 呢樣要注意囉.....

mkevin 發表於 2009-1-9 01:51:52 | 只看該作者

I prefer the TRG. I like the design and I will assemble a TRG F1 which is quite expensive.  However, I think the performance is good.

RX-7FD 發表於 2009-1-9 03:39:14 | 只看該作者
而家cross有新代理la~~放心wol
dennis2008 發表於 2009-1-9 13:28:04 | 只看該作者
師兄:請問CROSS F1 大約要幾錢一部。THANKS!
move7648 發表於 2009-1-9 13:44:19 | 只看該作者
Cross份頭擔 (獨立避震)
可唔可以改落F103度呢?
tattat 發表於 2009-1-9 13:46:51 | 只看該作者
原帖由 dennis2008 於 2009-1-9 13:28 發表
師兄:請問CROSS F1 大約要幾錢一部。THANKS!

10xx-11xx
tattat 發表於 2009-1-9 13:49:59 | 只看該作者
原帖由 walterhnl 於 2009-1-8 20:57 發表
我自己玩緊cross, 都有同車場車友交換渣過好幾架媽星f1, 知道兩者分別....
媽星rm車 : 個個車友都話買架車番黎除底板外所有膠件都要買option, 所以你要計番買rm之外的option錢.
媽星15週年車 : 只聽過一位玩無限tu ...

師兄咁講,我都會諗諗部cross喎
walterhnl 發表於 2009-1-9 19:29:58 | 只看該作者
原帖由 lung 於 2009-1-9 13:03 發表

cross 姐係邊架?cf-01? 有無樣睇睇~
thanks~

walterhnl 發表於 2009-1-9 19:31:22 | 只看該作者
原帖由 move7648 於 2009-1-9 13:44 發表
Cross份頭擔 (獨立避震)
可唔可以改落F103度呢?

唔可以呀~
walterhnl 發表於 2009-1-9 19:35:06 | 只看該作者
補充一下, 我自己都蠢左, 買左香港板, 攪到要花$6xx-$7xx改套斜避震.
不過斜避震係必要改, 因為零件較多, 撞壞都可以分開買, 而一擔式撞壞少少野都要成個頭買過, 而且3,360日元.
所以買日本板同香港板都係同一價錢, 但就不同避震, 咁緊係日本板抵啦.

edison 發表於 2009-1-20 23:11:51 | 只看該作者
原帖由 walterhnl 於 2009-1-9 19:35 發表
補充一下, 我自己都蠢左, 買左香港板, 攪到要花$6xx-$7xx改套斜避震.
不過斜避震係必要改, 因為零件較多, 撞壞都可以分開買, 而一擔式撞壞少少野都要成個頭買過, 而且3,360日元.
所以買日本板同香港板都係同一價錢 ...

係邊到玩多, 不如一齊飛轉ar!
walterhnl 發表於 2009-1-21 03:15:24 | 只看該作者

回復 14# 的帖子

岩岩入完tc
edison 發表於 2009-1-21 10:10:46 | 只看該作者
逢星期二 play?
過年會唔會再去?
walterhnl 發表於 2009-1-21 11:30:04 | 只看該作者
琴日都預過會初三入, 差唔多時間會再確定.
你買左邊架f1呀?
edison 發表於 2009-1-21 12:16:36 | 只看該作者
原帖由 walterhnl 於 2009-1-21 11:30 發表
琴日都預過會初三入, 差唔多時間會再確定.
你買左邊架f1呀?

MY old car HPI super F1
初三 ok wor! play together ar!!!

http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... &extra=page%3D1
walterhnl 發表於 2009-1-21 12:21:53 | 只看該作者

回復 18# 的帖子

你套胎我見貓店呢排有得買...係唔係同一套
edison 發表於 2009-1-21 12:26:06 | 只看該作者
Yes, is same.
And so expensive!!!!!  
I plan to using 3000kv BL to play, and good suggest?
walterhnl 發表於 2009-1-21 12:29:06 | 只看該作者

回復 20# 的帖子

3000kv.....若果你照跑海棉胎可以試試....電變有冇感??