RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1671|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請教各C兄 A210ss問題

areaceci 發表於 2009-3-31 23:07:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
原裝減速齒係72T...第一齒係31T....我用無擦9.5R...有速但係好似吾爽咁~請問用乜配搭比較好?請各C兄請教~
shouldbe 發表於 2009-3-31 23:42:06 | 只看該作者
可否講講是什麼牌子的電變及motor?這一點非常重要!
我自己用LRP TC + PRINCE MOTOR 11.5R 好爆喎.
 樓主| areaceci 發表於 2009-4-1 12:41:12 | 只看該作者
我係用Speed Passion 70A變速+Speed Passion 9.5R MOTOR!
shouldbe 發表於 2009-4-2 13:28:07 | 只看該作者
照計你呢set電變冇問題喎,我都係用呢個齒比,部車俾到有刷21T左右感覺我.
或者你check吓皮帶會唔會大鬆,我頭皮帶校到最緊個格.另外再check一下轉向底座(修上底版穿過皮帶個件)有冇有冇high到皮帶啦.
 樓主| areaceci 發表於 2009-4-2 14:57:04 | 只看該作者
原來真係皮帶太鬆.......收正番好好好好爽啦......好謝shouldbe 兄指點!!
shouldbe 發表於 2009-4-2 15:12:34 | 只看該作者

唔好客氣,我都係新手一名,不過喜歡左SET右SET調整車子令佢更精神,有機會一齊放車啦^^
另外就皮帶問方面有一個長遠問題,因為皮帶應該會越行越鬆,家陣我而經SET到最盡位置,即係日後有需要時已不能再調緊皮帶,希望有師兄能解決此問題啦^^(除了換原裝新皮帶外,因為問題不會解決)
 樓主| areaceci 發表於 2009-4-2 15:49:31 | 只看該作者
好呀一齊放車~~仲有想問你部A210ss用咩殼好跑?我宜家仲用緊原裝LOTUS EXIGE~
devillhkrc 發表於 2009-4-2 19:34:41 | 只看該作者
我都有部呀!!去邊玩多呀??我玩3000kv.....
shouldbe 發表於 2009-4-3 00:32:15 | 只看該作者
好呀一齊放車~~仲有想問你部A210ss用咩殼好跑?我宜家仲用緊原裝LOTUS EXIGE~
areaceci 發表於 2009-4-2 15:49

我都用lotus shell,已經跑到冇咗條頭bumper啦
shouldbe 發表於 2009-4-3 00:33:56 | 只看該作者
我都有部呀!!去邊玩多呀??我玩3000kv.....
devillhkrc 發表於 2009-4-2 19:34

我多數星期二晚上去橋底玩多
有興趣可以pm我,但係你要有鬼呔先玩到喎
dennis2008 發表於 2009-4-6 11:35:19 | 只看該作者
10# shouldbe

師兄:請問甚麼是鬼呔?THANKS!