RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1811|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

del

勞力士 發表於 2009-10-31 01:42:01 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

我朋友剛買左架mini-inferno.即改油壓+伺服+電+無刷,即時使多成千.再改下零件話要加多千.玩下手都3k.(都未計搖控).
johntlf 發表於 2009-10-31 13:01:58 | 只看該作者
我都想改, 請問用左嘜野電變同無刷呀?
唔該晒!
0ben0 發表於 2009-10-31 19:47:26 | 只看該作者
18仔係咁架...!計計下 full option同架1:8無咩分別 不過18仔mini 個樣真係幾吸引..!
 樓主| 勞力士 發表於 2009-10-31 21:44:26 | 只看該作者
買無刷一定要少心.
因為1/16的摩打是380.,1/18是300至370.比380是細dd.
個摩打芯都有吾同.出來的力量會好吾同.
我之前在kws.某間.x速買了好盈.它說好平好低用.但是原來是300size.根本是18仔用.及無力的.
後來同d車友出來玩.先知要買380摩打.我試過有隻好盈灰色2.3芯5200kv.都是吾夠Mamba 勁.如果平平地我介紹Mamba 6800 kv.
johntlf 發表於 2009-10-31 23:28:53 | 只看該作者
甘Sidewinder Micro/CM2068 Motor (6800kv) 係唔係380摩打?
個website好似無講...
 樓主| 勞力士 發表於 2009-11-3 00:26:35 | 只看該作者
其實380比370.大一個嗎.(睇得出的.或者去買時在店中.找個370比一比便知道.)
300-370是(1/18)-----380是(1/16)
johntlf 發表於 2009-11-3 09:21:53 | 只看該作者
6# 勞力士

唔該晒!