RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1595|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Tank price

tamiyarx 發表於 2010-3-5 21:34:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Can any C hing tell me the difference between $5xx & $10xx Hang Lung 1/16 tank, thx all !
Evo露筍 發表於 2010-3-5 23:32:52 | 只看該作者
$5xx 果d坦克係塑膠波箱、塑膠履帶、塑膠驅動輪 簡稱塑膠升級版
$10xx 果d坦克係金屬波箱、金屬履帶、金屬驅動輪 簡稱金屬升級版

升級版意思指會發聲、有燈光、會冒煙o既功能, 通常model編號後見到 -1 就係升級版喇~
 樓主| tamiyarx 發表於 2010-3-6 05:21:47 | 只看該作者
2# Evo露筍

Got it, thx C hing Evo !
glen6831 發表於 2010-3-6 09:20:30 | 只看該作者
另如果係買 TIGER I, 要注意一下. 我昨天在 KWS 跟賣的說了. 依家 HL 有新 VERSION 已改了炮的方向. 我今晚回國內去証實一下.
Evo露筍 發表於 2010-3-6 12:10:34 | 只看該作者
好似M41A3大架TIGER I,如果你一個人玩,睇睇呢架,3868-1德國III號F/8突擊炮,發炮時支炮識伸縮,炮口仲有火光出,不過就唔識打彈。
matthewhktsang 發表於 2010-3-6 10:32

其實紅外線對戰版o既tiger 1 都有伸縮炮架~~
重有JagdPanther , panther G, KV1 紅外線版都係伸縮炮~~
Evo露筍 發表於 2010-3-7 18:13:16 | 只看該作者
咁ching知唔知3868-1德國III號F/8突擊炮出火光的功能,洗唔洗加液體或燃料?
matthewhktsang 發表於 2010-3-7 17:22

果個係高壓閃燈系統, 要另外買o既parts, 而唔係要加液體或燃料o既野~~
將左呢個閃燈器, 再安裝埋紅外線接收器(o係車頂外置) 就可以做到對打功能喇~~

不過以我識o既人有玩恆龍坦克o既, 絕大部份都係玩射BB彈版......
玩紅外線對戰o既只有幾個.....所以想對戰都有一定難度......
glen6831 發表於 2010-3-8 09:55:32 | 只看該作者
報告: HL TIGER I 真的改了炮和 pastol 方向, 唯只有放人仔的要改.
hatakashi 發表於 2010-3-8 10:32:19 | 只看該作者
報告: HL TIGER I 真的改了炮和 pastol 方向, 唯只有放人仔的要改.
glen6831 發表於 8/3/2010 09:55 AM

改咗好耐啦....個mantlet改咗至少兩年
Evo露筍 發表於 2010-3-8 11:34:06 | 只看該作者
改咗好耐啦....個mantlet改咗至少兩年
hatakashi 發表於 2010-3-8 10:32

哈哈...呢點我真係冇深入研究........
所以我唔識答.....哈哈哈........
不過炮管就真係要改返長d, 因為感覺差一小截先岩比例~~
hatakashi 發表於 2010-3-8 12:50:32 | 只看該作者
砲管確實係短咗一截, 奇怪佢地一路都無改
Evo露筍 發表於 2010-3-8 13:07:34 | 只看該作者
砲管確實係短咗一截, 奇怪佢地一路都無改
hatakashi 發表於 2010-3-8 12:50

加返長炮管咪成個packing都要轉.......個盒長少少都可能對運輸成本加重好多.....廠先冇咁笨呀.....
hatakashi 發表於 2010-3-8 19:33:17 | 只看該作者
好簡單, 支砲轉做兩節咪得囉
Evo露筍 發表於 2010-3-8 20:43:22 | 只看該作者
好簡單, 支砲轉做兩節咪得囉
hatakashi 發表於 2010-3-8 19:33

轉左做2節,咁會唔會影響射BB個彈道呢?
咁樣可能就做唔到25m喇~
glen6831 發表於 2010-3-9 09:18:05 | 只看該作者
兩節? 支炮筒點呀? 肯定不可以啦!!
要改當然要一起呵成!!
加長了炮管, 射目標可更當準...呵呵!!
hatakashi 發表於 2010-3-9 11:22:53 | 只看該作者
兩節點解唔可以開砲? 嘿嘿 1/6同1/4都係兩節砲管但係發射完全無問題, 仲要係射真子彈
glen6831 發表於 2010-3-27 09:43:43 | 只看該作者
兩節點解唔可以開砲? 嘿嘿 1/6同1/4都係兩節砲管但係發射完全無問題, 仲要係射真子彈
hatakashi 發表於 2010-3-9 11:22

又係 wor... 所言有理.