RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1505|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新買 1/16 HL tiger

pangpang_man 發表於 2010-8-7 14:53:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
第一次接觸遙控玩具,最近買o左一部金屬版 3818 HL tiger
1) 點可以 waterproof? 如果用 putty 密封,開關制同電池蓋點算?
2) 如果所有換晒金屬車輪,會唔會唔夠力? 唔夠力換電定波箱?
3) 咩網可以買金屬炮管,同要加 d 咩先識伸縮?
thanks.
eric13 發表於 2010-8-7 20:11:35 | 只看該作者
有冇圖
brucelee 發表於 2010-8-7 23:08:32 | 只看該作者
回復 1# pangpang_man

Go to taobao to search 1:16 tank, or the following link:

http://item.taobao.com/item.htm?ID=3214969242
Evo露筍 發表於 2010-8-7 23:36:09 | 只看該作者

1) 開關制要改第個地方, 電池要改放入車內
2)換左金屬路輪唔會重好多~ "唔夠力換電定波箱?"呢句我唔明你問咩~
3)金屬炮管可以自己買金屬通改, 當然淘寶都有,不過要搵~~ 要伸縮最少要加一個伸縮波箱, 亦都要睇夠唔夠位裝, 因為某幾部個炮塔係唔夠位架~
 樓主| pangpang_man 發表於 2010-8-7 23:52:18 | 只看該作者
回復 4# Evo露筍

1)改電池位,都要幾大工程喎!!
2)我擔心令車身加重,如果o係野外玩,原裝金屬波箱唔夠力
因為我見其他人話原廠波箱都係麻麻
3)根據3樓提供o既資料,淘寶上個伸縮波箱 HL tiger I 適合嗎?
Evo露筍 發表於 2010-8-8 00:07:51 | 只看該作者
回復  Evo露筍

1)改電池位,都要幾大工程喎!!
2)我擔心令車身加重,如果o係野外玩,原裝金屬波箱唔夠力 ...
pangpang_man 發表於 2010-8-7 23:52

其實淘寶上o既伸縮波箱咪就係恆龍原廠果個lor~
 樓主| pangpang_man 發表於 2010-8-8 00:17:37 | 只看該作者
回復 6# Evo露筍

我知呀~ 不過佢寫明:

适用坦克:
红外线版3869,3869-1 1/16德国猎豹反坦克歼击战车
红外线版3878 3878-1 1/16苏联KV-1附加装甲型坦克

當中唔包 tiger,我擔心買o左唔o岩,雖然只係廿蚊。
Evo露筍 發表於 2010-8-8 00:21:58 | 只看該作者
係呀~~因為原裝都只係呢幾部有伸縮炮....
不過tiger1裝唔裝到,就真係要search下其他內地論壇先知喇......