RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hknewton
打印 上一主題 下一主題
收起左側

CRC LE

ericlocm 發表於 2011-2-22 13:49:01 | 只看該作者
回復 79# winclearly

小弟就係溶左大減齒個ching(威威個fd),我已換左48p.掃齒問題已解決 !
但珠差運行時over heat.可能珠差太鬆! 今晚會試下收緊d行下........

小弟想問 ? 坊間可買到既大減 ( xenon/ kawada)只可比我放到8粒珠
而crc原裝係放12粒....會唔會係呢個問題令佢over heat呢 !!! (我已買大減買到窮)

remark ! 車用teampower 5T + 齒比 3.5.
winclearly 發表於 2011-2-22 16:36:27 | 只看該作者
回復 81# ericlocm

ching,我周4或周日會去trc試車,8粒同12粒問題應該不大,周4會去trc試嗎?
ericlocm 發表於 2011-2-23 14:16:45 | 只看該作者
Winclearly  兄......我昨晚rebuild珠差時發現d珠唔係圓形,所以末能試車,希望能聽到你的精神報告
 樓主| hknewton 發表於 2011-2-23 22:45:04 | 只看該作者
CRC 好似好病下
ken6159 發表於 2011-2-23 23:28:50 | 只看該作者
 樓主| hknewton 發表於 2011-3-27 22:19:46 | 只看該作者
上星期係同一個小時內燒左兩隻64pitch大減, 玩到火都離,
好彩有friend借左隻48pitch大減齒比我試,成架車精神晒
原因係CRC SET尾軸高底個adapter虛位好大, 攪到pinion與大減齒不平衡,行到鈄晒,最後大減齒溶左
64pitch大減齒要對得好正個pinion,如果唔係就好易溶齒
尋日我換左48pitch大減齒 + 尾軸高底個adapter後,玩得好開心
CRC 終於退燒
mikuro 發表於 2011-3-28 10:25:34 | 只看該作者
上星期係同一個小時內燒左兩隻64pitch大減, 玩到火都離,
好彩有friend借左隻48pitch大減齒比我試,成架車 ...
hknewton 發表於 2011-3-27 22:19

That's great ! Thanks for sharing ^^
evojacky 發表於 2011-4-6 20:02:12 | 只看該作者
1500低wo
benz1850 發表於 2011-4-6 20:59:58 | 只看該作者
Top's 大減齒 user 12 balls...worth to try.....
joesheng 發表於 2011-4-12 21:32:31 | 只看該作者

=_="

唔用12son servo都裝唔倒正中位...