RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4647|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新福特 Ford !

gimsink 發表於 2011-7-25 23:23:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新車到步, 特登買有刷, 想知道 550 摩打跑細車有幾快, 而且屋企有幾隻風扇黑朱, 又有老爺 Trinity 大銅頭可以從出江湖,  仲套好盈 60A/9T做事啤, 有排玩. 不過套 AM控就一定唔要, 改 GT3B 2.4G, 平有平玩, 有刷有有刷玩 !
BUNNYYUEN 發表於 2011-7-25 23:28:31 | 只看該作者
c hing邊到買和 how much 系咪 ken block 個系列
 樓主| gimsink 發表於 2011-7-25 23:28:49 | 只看該作者
順便買多個 8.5T stater 比 Novak 540 BL 摩打用, 砌夠數 Tower Hobbies 就比 US$60 折扣, 幫補运費.....
wah2320 發表於 2011-7-25 23:31:39 | 只看該作者
回復 gimsink 的帖子

你好! Lee部好似係ken block 1/16 ? 係邊度買? 幾錢倒呀?我係rc-mart 問過今個星期中先有貨wo.thx....
 樓主| gimsink 發表於 2011-7-25 23:47:43 | 只看該作者
個 550 摩打放在細車上, 真係大到唔識講.....
zivtong 發表於 2011-7-26 00:29:50 | 只看該作者
早知搭單叫你order多個 shell啦
我個ken block真係唔想炒爛晒...
euro614 發表於 2011-7-26 01:06:34 | 只看該作者
現成殼巳上色?
Dsikk 發表於 2011-7-26 01:56:51 | 只看該作者
550 摩打好大呀!!!
 樓主| gimsink 發表於 2011-7-26 22:59:34 | 只看該作者
 樓主| gimsink 發表於 2011-7-26 23:03:21 | 只看該作者
zivtong 發表於 2011-7-26 00:29
早知搭單叫你order多個 shell啦
我個ken block真係唔想炒爛晒...

我都后侮冇買多個殻, 不過其他師兄話可以用 M車殻, 所以又可以有好多撰擇 wor....
 樓主| gimsink 發表於 2011-7-29 10:23:52 | 只看該作者
DIY parallel plug, now can play 3200mAH ( 2 x 1600mAH, NiMH ).
But LiPO 2S2200mah is too long, cannot put into battery tray, any ching can tell me what size LiPO can use ??
euro614 發表於 2011-7-29 12:19:17 | 只看該作者
gimsink 發表於 2011-7-29 10:23
DIY parallel plug, now can play 3200mAH ( 2 x 1600mAH, NiMH ).
But LiPO 2S2200mah is too long, cann ...

我見到厘度18仔專區,有師兄架slash,改用BY 短lipo電,你架o岩唔岩用?
 樓主| gimsink 發表於 2011-7-29 13:41:11 | 只看該作者
短lipo電 ?? OK I will go to shops and ask..
Have you bought your charger and power unit yet ??   
euro614 發表於 2011-7-29 14:44:34 | 只看該作者
gimsink 發表於 2011-7-29 13:41
短lipo電 ?? OK I will go to shops and ask..
Have you bought your charger and power unit yet ??

http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1

唔知o岩唔o岩你。
部機買左,琴晚先攪掂個power supply。 總算OK。
口大一一山 發表於 2011-7-30 00:40:04 | 只看該作者
師兄, honda s800車殼裝唔裝到落你部車度??
 樓主| gimsink 發表於 2011-8-11 23:40:41 | 只看該作者
終於得嫻講吓架車, 入兩舊NiMH電, 很重, 比亞仔玩就OK快, 跑得非常像真, 入灣出灣十分過引, 兩舊電並聯可跑十五分钟, 單電(原裝) 跑到五六分钟, 可惜 LiPO 電太大入唔倒, 无得試. 試过用 Sorex 36R 去跑, 但跑姿不如原裝軚 ! 星期六會試吓裝套 60A/9T 去跑吓....
 樓主| gimsink 發表於 2011-8-11 23:43:23 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2011-8-11 23:53:57 | 只看該作者
哇 毒死人! 550摩打推咁細部車應該唔會好熱吧?
我同你一樣都係兩排1600並來玩,不過係直焊
我細e 無刷好熱! 請問550版係咪除左摩打座之外其它都一樣?
 樓主| gimsink 發表於 2011-8-12 23:07:19 | 只看該作者
摩打唔太熱, 不过有個散熱吉左係度就順手及埋上去, 550版應該同其他一樣, 我貪佢可以放到540摩打, 可以隨時隊件 1/10 無刷上去跑街, 可惜l NiMH 放電有限, 要揾吓邊 D細 liPO 電放得入先得....
Dsikk 發表於 2011-8-12 23:33:51 | 只看該作者
我玩細e用2s lipo 1800 mah!!