RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2461|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買車玩THx~

lokei3502 發表於 2011-9-20 23:52:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
DRB與DRB SSG有何分別~?
各大約多少$~?
新手想買車(DRB/OTA)~?
Thank You so much~
s.y.kwok 發表於 2011-9-21 15:26:58 | 只看該作者

現時新車應該只係買到ssg了
ssg:底板,二樓板,油壓架用咗白炭纖,摩打座,龍骨(背脊銀色戈件)設計唔同咗,剛性高啲
車價5千頭左右
r3r 就4千頭左右,都係好好飄嘅車架,相對唔駛改咁多嘢就飄得,跟車頭單尾直,有多款pulley跟埋.
加電子野&車殼就玩得.
DRB另配頭單$3xx,尾直(要選埋玩咩cs ratio,1.3/1.5/1.8/2.0)$2xx
p.s.小弟工作地方喺旺角,而且兩部車都放咗喺公司,有興趣可以黎睇睇,傾下車經
roy55699 發表於 2011-9-21 23:17:05 | 只看該作者
回復 s.y.kwok 的帖子

CHING幾點開工? 等我聽日有時間過黎吹下水學下野先!! (榮少介紹)XD
goldenk001 發表於 2011-9-21 23:52:34 | 只看該作者
新手更係R3R啦
4千幾但有埋CS1.5/1.8又有埋頭單
s.y.kwok 發表於 2011-9-22 02:41:43 | 只看該作者
roy55699 發表於 2011-9-21 23:17
回復 s.y.kwok 的帖子

CHING幾點開工? 等我聽日有時間過黎吹下水學下野先!! (榮少介紹)XD

我一般開三點
s.y.kwok 發表於 2011-9-22 03:28:32 | 只看該作者
goldenk001 發表於 2011-9-21 23:52
新手更係R3R啦

agree
crazyn 發表於 2011-9-22 04:10:25 | 只看該作者
s.y.kwok 發表於 2011-9-22 02:41
我一般開三點

同你之前傾左咁耐!我都好想知你返咩!可以咁晏先開工!

Ps:我都係榮哥仔介紹!
crazyn 發表於 2011-9-22 04:14:10 | 只看該作者
goldenk001 發表於 2011-9-21 23:52
新手更係R3R啦

我都同意!一買返黎砌好就可以cs漂移!仲有話哂都係三皮帶設計
再加埋個尾大擾流!真係無得輸!
 樓主| lokei3502 發表於 2011-9-22 10:02:35 | 只看該作者
THx各位師兄、r3r係咪一定要定貨架?
s.y.kwok 發表於 2011-9-22 13:51:52 | 只看該作者
lokei3502 發表於 2011-9-22 10:02
THx各位師兄、r3r係咪一定要定貨架?

早前見米高仲有現貨旳的
可以問下
Zenki 發表於 2011-9-23 23:53:23 | 只看該作者
s.y.kwok 發表於 2011-9-21 15:26
現時新車應該只係買到ssg了
ssg:底板,二樓板,油壓架用咗白炭纖,摩打座,龍骨(背脊銀色戈件)設計唔同 ...

"DRB另配頭單$3xx,尾直(要選埋玩咩cs ratio,1.3/1.5/1.8/2.0)$2xx"

Where can I buy 頭單at $3xx and cs kit at $2xx?
I asked for the price of cs kit in KWS a few days before. They are now selling at $3xx.
s.y.kwok 發表於 2011-9-24 01:10:35 | 只看該作者
Zenki 發表於 2011-9-23 23:53
"DRB另配頭單$3xx,尾直(要選埋玩咩cs ratio,1.3/1.5/1.8/2.0)$2xx"

Where can I buy 頭單at $3xx and  ...

sorry ching,
小弟買戈幾套cs kit時都有買埋其他野
而且最後一次應該有半年前........
記憶中係兩舊幾,
第一套係cs2.0喺萬里連車買,係$280
之後去米高買,價錢唔記得
頭單之前喺米高訂