RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2522|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

kt8用既servo問題....

jensen8886 發表於 2012-2-21 00:36:18 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

小弟部kt8起砌既途中整爛左跟車送既果粒Servo saver....本身買左隻savox 0261, 但裡面跟果dServo saver又唔岩用....出過去kws配又配唔到...請問各位ching 有咩建議??
我睇過其他KT8 既post 見到有ching 唔係用本身KT8跟黎既Servo saver...請問係點樣可以咁呢??

新手問問題...thx for 解答
rafe 發表於 2012-2-21 01:03:40 | 只看該作者
根據我一年睇車唔玩車架經驗,果舊野個名應該叫:Servo saver
 樓主| jensen8886 發表於 2012-2-21 01:11:09 | 只看該作者
thx ching 等我改番佢先
alex2k2 發表於 2012-2-21 02:18:07 | 只看該作者
回復 jensen8886 的帖子

我都係用緊e隻Savox 0261, 除了原裝個隻Servo saver 岩用,都難找到,一係唔用Servo saver, 或者賣番出去,買過隻12仔servo,用番星星個隻Servo saver會更加好! 其實原裝個隻Servo saver 虛位太大,我都係用膠固定o左佢算。
 樓主| jensen8886 發表於 2012-2-21 05:41:01 | 只看該作者

如買過隻servo ching有冇平靚正推介? thx
alex2k2 發表於 2012-2-21 11:50:52 | 只看該作者
Blue Bird 373MG, Tamiya Servo Saver.......
 樓主| jensen8886 發表於 2012-2-21 13:57:22 | 只看該作者
alex2k2 發表於 2012-2-21 11:50
Blue Bird 373MG, Tamiya Servo Saver.......

呢隻servo個size係咪大過 0261隻servo架?
alex2k2 發表於 2012-2-21 15:46:38 | 只看該作者
應該用到原裝個servo mount.
revee561 發表於 2012-2-21 21:35:35 | 只看該作者
another one