RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1251|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於差機問題

coolcooleric 發表於 2012-2-23 22:31:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

由於我有4排excell 50c , 諗緊想買720i duo3 or 0610i duo3
1. 兩者價錢分別大嗎?
2. 見到有ching 用720i duo3 一次過差4排電(即兩排一邊),係咪要另外買個d好大盒既火牛?
3. 一次過差4排既時間同我宜家一排甘差既時間是否差唔多?

多謝指教!
Allan007 發表於 2012-2-23 23:43:33 | 只看該作者
回復 coolcooleric 的帖子

1.唔清錯差幾遠,我用緊720i DUO3,很滿意。
2.每邊差兩排,果兩排既特性一定要好接近,一轉兩排已經好快啦,唔駛四排咁趕時間掛。
3.如果真係一轉四排,咁咪快四倍嚕。
Allan007 發表於 2012-2-23 23:44:07 | 只看該作者

1.唔清錯差幾遠,我用緊720i DUO3,很滿意。
2.每邊差兩排,果兩排既特性一定要好接近,一轉兩排已經好快啦,唔駛四排咁趕時間掛。
3.如果真係一轉四排,咁咪快四倍嚕。
 樓主| coolcooleric 發表於 2012-2-24 00:43:10 | 只看該作者
回復 Allan007 的帖子

因為我玩1/8buggy, 次次用兩排的,而且我都會買多2~4排電,所以想一轉四排
ching, 甘係咪要另外買o個d好大盒既火牛?
Noir.KAZE 發表於 2012-2-24 00:48:41 | 只看該作者
coolcooleric 發表於 2012-2-24 00:43
回復 Allan007 的帖子

因為我玩1/8buggy, 次次用兩排的,而且我都會買多2~4排電,所以想一轉四排

720 DUO3建議用over 12v,over 30amp既火牛
我用緊隻17v,36amp牛,用10A差一排5400既電約25分鐘連balance
Noir.KAZE 發表於 2012-2-24 00:54:33 | 只看該作者
一轉4排可能要amp數d大既牛
你熟電子野既大可以買隻腦牛自己改