RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1547|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

救師兄解答

any12388888 發表於 2012-5-10 23:36:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
細佬想玩船仔   我有d車用ge電子野係度   搖控   電變  摩打   
想係大陸買只平平地ge船改呢d野入去      但係我唔知船ge傳動系統係點樣  
    姐係連住摩打個份組件叫咩    到傳向又叫咩     我想汁汁下自己整只出黎玩
paperlong 發表於 2012-5-11 00:45:12 | 只看該作者
偉高...
H2O 發表於 2012-5-11 07:29:27 | 只看該作者
你想玩邊類船?
因零件配套吾同。
連住麼打同軸零件:萬向,索頭
轉向連住舵零件:舵角
有錯請更正
zeda 發表於 2012-5-11 10:24:49 | 只看該作者

連住麼打同軸零件:萬向,索頭, 接頭 (索頭同接頭效用一樣, 但接法不同)
有錯誤請指正
 樓主| any12388888 發表於 2012-5-11 20:34:41 | 只看該作者
回復 H2O 的帖子

就係買只大陸快艇改    不過佢係雙摩打    冇陀機  我想改做單摩打  然后裝埋陀機個份野..但係唔識買
H2O 發表於 2012-5-11 20:56:04 | 只看該作者
FYi
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... 1237&highlight=
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... 5163&highlight=
你可以問以上post既2位樓主
佢地好好人應該幫到你
不過要考慮下你所講既大陸快艇應該係膠身,值吾值改。
 樓主| any12388888 發表於 2012-5-12 05:09:16 | 只看該作者
回復 H2O 的帖子

師兄  想問下 水冷摩打個原理係點  平時見到d膠喉太亂  睇唔明個原理
   咁買只好d  ge快船  應該邊種比較好呢?
H2O 發表於 2012-5-12 17:56:02 | 只看該作者
簡單D講
入水舵或係槳附近用喉管,當船運行到一定速度,可以帶D水入喉管再經膠喉到有水冷裝置既ESC再到有水冷套或水冷麼打(或麼打先再到ESC都見有人甘裝)再排出船身。
用運行既水幫ESC同麼打帶走熱度,無甘易因高溫以燒毀。
有錯請更正
自由人 發表於 2012-5-12 20:01:02 | 只看該作者
H2O 發表於 2012-5-12 17:56
簡單D講
入水舵或係槳附近用喉管,當船運行到一定速度,可以帶D水入喉管再經膠喉到有水冷裝置既ESC再到有水 ...

師兄  你而家玩緊咩船呢..有時間離屯門玩下...........