RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1679|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手玩drift出車問題

obert 發表於 2012-6-3 22:37:58 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我有好多唔明,我係一個完全新手
我今日去舖頭睇3Racing  Sakura CS DRIFT SPORT
老闆話依個大約$800
我問個老闆咁咪好低,但係佢就同我講"下,依隻得個殼炸喎"

我之前都問過下D ching,佢地又話新手買yokomo既drift package
我都去過舖頭睇過下,嘩!!都要千7至千8到先落到樓
但係D ching都話要買電呀,"麼"打呀果D喎
咁講法,咪即係yokomo既drift package都係得個穀??
咪即係3Racing  Sakura CS DRIFT SPORT平好多??
hmptkn 發表於 2012-6-3 22:51:51 | 只看該作者
係架,
全部分開買架,車殼,電子野,電,遙控...etc
我都係新手,之前都係請教呢到師兄買車問題,..
 樓主| obert 發表於 2012-6-3 23:06:13 | 只看該作者
咁講法我係咪應該買3Racing  Sakura CS DRIFT SPORT??
pokapi 發表於 2012-6-3 23:11:43 | 只看該作者
講真如果唔想用太多錢
可以玩zero車
車$630
電變摩打$68x
車殼$350
控$1600
一排電$300
如果仲係覺得貴
控就買大陸貨仔gt3b$350
35a電變摩打$5xx
仲覺得貴就裸車唔要殼或收個二手無話唔得
最低標準了
或者你可以上yahoo買架全套的大陸無限車,1千左右到全包
仲覺得貴就幫你唔到了
pokapi 發表於 2012-6-3 23:16:20 | 只看該作者
回復 obert 的帖子

Sakura CS DRIFT SPORT
未有確實出車日期
估計都會係7月-8月呢d時間
而價錢實係800以上1千樓下
SPAWN 發表於 2012-6-3 23:17:03 | 只看該作者
乜3記部新車見街哪咩???
 樓主| obert 發表於 2012-6-3 23:28:23 | 只看該作者
我睇錯嗜,SOR
wrxsti 發表於 2012-6-3 23:46:34 | 只看該作者
3Racing  Sakura CS DRIFT SPORT
 樓主| obert 發表於 2012-6-3 23:50:53 | 只看該作者
咁我又唔係真係冇$$,做parttime都有少少$$
集合咁多位ching,如果我玩drift的話,(7月到買)
個套裝如下ok嗎??
車:3Racing  Sakura CS DRIFT SPORT($800-$1000)
控:futaba 4PL($12xx)
魔打:好盈套裝既中牲套裝60a($6xx)
差機:B6(5xx)
$2xx-$3xx)

我想問我見電都有好多隻,買邊隻好??(大約$3xx)

所有大約要$3700
pokapi 發表於 2012-6-4 00:17:41 | 只看該作者
如果唔急玩,的確3Racing  Sakura CS DRIFT SPORT會係首選
始終係新野
16vale 發表於 2012-6-4 00:18:48 | 只看該作者
3700……ok 啦,玩第二D唔止,加油!
 樓主| obert 發表於 2012-6-4 00:18:50 | 只看該作者
咁依一套裝o唔ok??
 樓主| obert 發表於 2012-6-4 00:20:31 | 只看該作者
同埋我見電都有好多種,要邊隻好?
keln 發表於 2012-6-4 00:34:42 | 只看該作者
4pl同麽打電變點止呢個價....
 樓主| obert 發表於 2012-6-4 00:36:56 | 只看該作者
另外我想問咩叫無刷麽打電變,有話有刷無刷架咩??
kahungboy 發表於 2012-6-5 16:29:47 | 只看該作者
我就建議買第一部車可以直接買zero s $630唔洗等, 粗粗地玩住先
買HW60無刷set $600
servo 996/s3003 $90
lipo電 $300/per
差機b6 $350
控 3PKRA $370~ 4PL $1400 自己考慮
shell $200
基本工具/呔都要預 $500