RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2325|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買電變問題

etming 發表於 2012-7-16 16:32:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位師兄      
買有感60a套裝抵玩d還是冇感60a套裝好d?
同埋邊間shop的價錢較合理呢?
Thx!
smallwhite1234 發表於 2012-7-16 17:45:39 | 只看該作者
有感
 樓主| etming 發表於 2012-7-16 19:14:18 | 只看該作者
同埋呢一套買個種連摩打係唔係有得揀幾多T同埋要幾多銀?thx
kkchung 發表於 2012-7-16 21:16:39 | 只看該作者
如果平價無感連馬達套裝:
HobbyWing Ezrun-60A Combo-B5 :約$740.00

如果有感連馬達套裝可玩升壓:
TeamPowers XPS SPORT 70A V1.1 Combo:約$890.00

是的有多種 馬達KV 可選擇。一般不要低至 8.5T 以下較安全,如玩升壓不要低至 10.5T 以下較安全。
 樓主| etming 發表於 2012-7-16 21:40:45 | 只看該作者

請問60a的2.1有感套裝是不是有turbo功能?
同埋想知道師兄所講的teampower同hobbywing60a有感兩隻價錢差多少和性能差距?
Thx
kkchung 發表於 2012-7-16 22:05:34 | 只看該作者

HOBBYWING XERUN-60A V2.1 Combo-X 及 HOBBYWING Xtreme Stock 60A Combo-X 也可用不同版本的 Firmware 來做  turbo功能。價錢不清楚。
 樓主| etming 發表於 2012-7-17 21:46:08 | 只看該作者
請問玩turbo 是不是一定要用10.5t??
kkchung 發表於 2012-7-17 23:12:42 | 只看該作者
etming 發表於 2012-7-17 21:46
請問玩turbo 是不是一定要用10.5t??

不是一定要用10.5t
moss 發表於 2012-7-18 23:49:44 | 只看該作者
我都知道,静静偷師
 樓主| etming 發表於 2012-7-19 16:28:44 | 只看該作者

我想問下team power 70a xps sport 70a v1.1係唔
係出左好耐同埋我搵d 舊post 睇 hw  既120a有感好似價錢差唔多?
仲有呢d舊post講team power 70a冇turbo既??

kkchung 發表於 2012-7-19 21:01:00 | 只看該作者
etming 發表於 2012-7-19 16:28
我想問下team power 70a xps sport 70a v1.1係唔
係出左好耐同埋我搵d 舊post 睇 hw  既120a有感好似價錢差 ...

和 HobbyWing 120A V1.和V2. 版本分別一樣。TeamPowers XPS  V1.0 是沒有升壓功能而且是很久前停產了的產品,TeamPowers XPS  V1.1 是完全和之前設計不同的 2012年初新產品有升壓功能。

TeamPowers XPS SPORT 70A V1.1 (Combo) 是說連比賽版的 Plutonium 系列馬達一套出售,價錢應和 HobbyWing 120A V2.1 版連馬達套裝有一定價位上分別。