RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1745|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手入門求教

edge9110 發表於 2012-11-29 23:11:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

細佬新手,想入門玩車。玩漂移,咩都唔識。
預算2XXX左右,除左車要買咩?
系米有分砌既同買到就可以玩既?
系米買砌既好D呢?
我重想知道邊到有得買車同有D咩要注意.

arho1989 發表於 2012-11-30 11:38:52 來自手機 | 只看該作者
我都係新手,不過玩快車。
你要買車,控(可能包receiver同servo,無包要另外買),,電池,電變,摩打,摩打齒
Windslicer 發表於 2012-11-30 11:52:13 | 只看該作者
Tamiya has some kit package with everything ready. Not sure about the price though. Go to KWS after 3pm. ^^
TIERIA 發表於 2012-12-1 01:26:54 | 只看該作者
HI~ 我也是新新手~ 自己一個去買了TAMIYA TT-01自組車~ 店員幫我選了伺服電動機, 自己決定買了個好點的控, 基本的差電器, 電池... 另加了少少改裝用的... 我是第一次玩也是第一次自己砌車~
車子還沒落地跑~ XDDD

3000元內可以買到基本再改裝一點~ 聽說玩漂移的要再買胎... 我不是玩漂移所以都沒細心打聽~
去問問廣華街的店員, 他們會解決到你想知的~
龜速車手 發表於 2012-12-1 09:47:46 | 只看該作者
如果想了解多D部車,當然自己砌會好好多,否則買RTR,充電就玩得咩都唔洗煩,買車首選都係廣華街
tsfai 發表於 2012-12-1 12:19:20 | 只看該作者
RTR is simple and convenient, but you may still need to repair by yourself if crashed. Shops may not help repair anything. Happy playing and enjoy.