RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tsebbb
打印 上一主題 下一主題
收起左側

沒禮貌的女收銀員

eddievv331 發表於 2013-7-24 23:06:24 來自手機 | 只看該作者
人地主要做批發、零售唔係主線!而家好多公司都係咁!串就
必定架啦!所以都係唔好去!費事受氣!
mkjeo 發表於 2013-7-25 08:41:23 | 只看該作者
NICKELHUNG 發表於 2013-7-22 19:36
有時仲見到同4眼sales卿卿卿我我,救命.......

我仲見過黑框四眼男同肥花佢地一杯雪糕兩份食
kf-man 發表於 2013-7-25 16:37:02 | 只看該作者
下次去搵(龍哥)幫到手又有禮
mkjeo 發表於 2013-7-28 11:28:35 | 只看該作者
kf-man 發表於 2013-7-25 16:37
下次去搵(龍哥)幫到手又有禮

日日同女友一齊工作有愛情脂潤,四眼哥哥心情都靚D
tekin708 發表於 2013-7-28 11:37:47 | 只看該作者
too bad
davy_ma0203 發表於 2013-7-30 20:56:43 | 只看該作者
上次去鋪頭睇下有冇新模型到, 就萛冇買野見到佢地態度都好好, 沒有師兄講冇禮貌, 可以上次樓上個位師兄咁啱, 每個人都有心情唔好, 體諒一下人地辛勞工作六天為大家服務, 冇左一間咁多咁齊的模型店, 各位師兄可能要走好多間先買得齊你想買的, 大家體諒一下店員的辛苦
gx2081 發表於 2013-7-31 16:05:26 | 只看該作者
偉高是一間很好模型店,現在香港很少有這樣店舖,請師兄原大方啲原諒他吧!
sttyc 發表於 2013-7-31 23:25:28 | 只看該作者

偉高的服務已算不錯的了,零件齊,訂件都快。比起某些代理商,甚麼零件都無存貨,不付代理商的責任。
Kwok_Jeff 發表於 2013-8-1 08:52:20 來自手機 | 只看該作者
正因為偉高是一間很好的模型店,在本港或國際上都有点声譽,冇可能比員工在店內講粗口,更不能因心情不好就可以對客人冇禮貌!今時今日咁既服務態度唔得啦!!其實偉高一早應該回應一下解下畫,不是不了了之!!唔通真係唔怕你精,唔怕你呆,最怕你唔來??!!
Jimmyso 發表於 2013-8-1 18:44:15 來自手機 | 只看該作者

我們一直有非常關注呢件事。
peter7 發表於 2013-8-1 22:21:38 | 只看該作者
之前個斯文姐姐我比十分滿分。而家個肥妺妹服務都好好,不過真係要講小D粗口。
WilliamSit 發表於 2013-8-1 22:50:50 | 只看該作者
我最近剛開始去偉高買嘢,感覺一流,只係買架幾舊水嘅farm king 都好好招呼
wingscreamer 發表於 2013-8-2 09:19:17 | 只看該作者
peter7 發表於 2013-8-1 22:21
之前個斯文姐姐我比十分滿分。而家個肥妺妹服務都好好,不過真係要講小D粗口。 ...

我買細件野時都有問下要唔要膠袋 , 其他員工都OK, 鋪面系做生意地方, 保持形象,唔好講粗口!

chiuchiu 發表於 2013-8-4 10:01:34 | 只看該作者
雙方體諒最重要!和氣生財!
724811 發表於 2013-8-5 09:08:27 | 只看該作者

我很久没去偉高,大约有四年以今時今日的競爭,玩雙星車不是戰鬥力高而是對於一大班人有一種情意結,買雙星車可以不去偉高,但買雙星車零件必定到偉高,因為偉高知道雙星陪伴很多人成長,知道自己是代理,(所以店員擺出一種不願做生意的態度,有名有利你不買也有其他人買)對於我這種打工仔比錢看臉色要受氣,我不能接受,這些都是我放棄玩雙星和偉高代理其他品牌的原因,有空我會到偉高走走,同樣是感到不願做生意和不專業的話,我會繼續停用雙星和偉高代理的品牌…
cwkenneth 發表於 2013-8-5 16:06:39 | 只看該作者
每次去偉高買東西都見條女粗聲粗氣地高談闊論,相信這是她的個人風格。

不過,相比起KWS某些白鴿眼舖頭,我倒覺得很enjoy去偉高。
WilliamSit 發表於 2013-8-5 23:23:10 | 只看該作者
香港地講粗口都冇咩大不了啫,去到車場都係海鮮祖先橫飛

最重要係你睇得起你自己,買到你想買嘅嘢,最終去模型舖都係想有車玩

要有特別招呼或有人叫你做老細可能去錯地方
blackshark3 發表於 2013-8-5 23:35:03 | 只看該作者
作為九龍城原居民同自小已玩模型嘅我幫襯咗偉高(同前身人和)超過40年,陳家經營一向價錢實際態度友善,今日陳太生意做大咗,有得力助手如蘇經理、勝哥同各舗面同事嘅協助,舗面整整有條,佢亦選擇繼續做我呢啲小客仔嘅濕碎零售生意,唔同其它同期“大批發商”咁一早宿上神檯廢事招呼零售客,足見偉高係有誠意做模型生意並冇忘本佢嘅街坊模型玩具舗嘅根。我明白買嘢玩最緊要開心,事實我搵錢已經“送貨如送禮,收數如乞米”,冇理由買嘢使錢都要受氣。相信蘇經理一定已經作跟進,大家俾啲時間睇下啦
(利申:成日同陳太講笑我咁多年幫襯嘅額度應該喺偉高有股份,但仲係細客仔一名
mandymiu 發表於 2013-8-6 18:17:35 | 只看該作者
以前寫字樓在樓上,而家冇王管,否則邊有食雪糕咁happy
船之父 發表於 2013-8-7 21:22:10 | 只看該作者
唔係你哋講得咁衰,個肥妹好有禮貌解釋俾人聽,响電話問亦好禮貌講解,反而雷達行接電話女人語氣甚差,我都晤想再問多問,收線