RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: tsebbb
打印 上一主題 下一主題
收起左側

沒禮貌的女收銀員

Jimmyso 發表於 2013-8-8 15:57:15 | 只看該作者

多謝各位網友的意見!
有關個別顧客對偉高門市員工的工作態度作出的批評及寶貴意見,我非常感謝。相信每間公司都期望員工每天都能做好本份工作,一般經營門市生意的公司對員工應有的要求偉高亦一樣有。就敝司個別員工的失禮或失言實感遺憾,但我相信她/他們看到論壇上的批評後應有所反省。我相信她/他們能夠改善的,也應該給予機會及時間。另一方面我也看到留言板上一些顧客對她/他們服務的讚賞。非常感激37年以來很多很多模型朋友顧客,除了購物外,經常來偉高『蒲』的也不少。大家有講有笑,講吓時下模型盛事,一起分享模型心得等等,使我難忘。我希望能更加了解各位對偉高更多的意見,相信對提升偉高服務質素會有所幫助。煩請 E-mail 到 [email protected],一定會給您完滿回覆,多謝!

陳太
偉高模型

doubleding99 發表於 2013-8-8 19:13:18 | 只看該作者
whatafather 發表於 2013-7-19 13:37
其實無必要從偉高直接買任何嘢,好貨色自然KWS 都有零售,另類心頭好可以叫相熟模型舖向佢攞貨,一般會平5% ...

其實,各位看官想一想,作為一個品牌的代理商,價錢當然可以比一般零售便宜,但真的這樣做的話,零售商又如何立足呢?而且作為批發商有些貨品你不要也得硬吃比如much more. oem的雙星差機,師兄們認為蘇經理不知道是死貨嗎?明知死貨也得接,否則,好東西就不到你了?每個崗位都各有難處,不在其位也許不理解,小弟只是一個打工仔,但家人也有做生意的,各有難處,各位師兄放開一點,玩也玩得開心㸃若有得罪請見諒。
whatafather 發表於 2013-8-8 21:38:06 | 只看該作者
作為消費者,我理你咁多呀!

我唔介你貴D,但你畀返咩service 我先?

唔通我盲目仰慕你對RC 熱成,出高價D 行遠D 再受住氣 咁響你門市買嘢咩!
whatafather 發表於 2013-8-8 21:39:15 | 只看該作者
我唔係打工仔,所以我自以為我更加明白
rockyhui68 發表於 2013-9-2 13:18:05 | 只看該作者
但這樣服務質素都係 旺角KWS模型店 經常發生的. 不可以說有服務, 我都想知道原因.   
sam529 發表於 2013-9-2 16:24:12 來自手機 | 只看該作者
其實都係呢處買双星嘢,最齊!服務都唔錯喎!
tsfai 發表於 2013-9-2 17:46:54 | 只看該作者
At least will call you back after they ask you to leave your phone # when they need to check stock/availability.
TOMY1988 發表於 2013-9-3 00:01:06 | 只看該作者
tsfai 發表於 2013-9-2 17:46
At least will call you back after they ask you to leave your phone # when they need to check stock/a ...

E樣真係要讚......

上星期五下晝.....係太子地鐵站..撥個輪落偉哥...問一包4草多D既53827...接電話果位男士.......唔知係咪JIMMYSO....

好好禮貌....CHECK左電腦紀錄話有係鋪頭.......之後講既先係讚.....

叫我留低電話....要去搵到實物先答得實我......之後過左一陣......樓上果位較年青既職員....[其實我好想叫佢O靚仔]

打返比我....話有...咁我就去啦......上到去上層零件部......一問之下.....樓上果位較年青既職員....立即係佢張工作枱攞比我

有張紙仔MARK左我TEL NO....一早就準備好包野......

之後去下面比錢.......我認得收我錢果位帶眼鏡既男士把聲....就係聽我電話...CHECK機果位......好好禮貌....END.....

..以往同佢都有問有答....個人幾NICE......

我想講既係......真係唔係間間都肯因為果幾草做咁多野.....大可以係電話答左有.....你落到黎先慢慢搵.....

不過好野無人讚.......主動果隻......衰野就即刻上網爆.....E下真係對一間花左咁多時間黎經營既企業黎講幾傷.....

tsfai 發表於 2013-9-3 10:26:50 | 只看該作者
TOMY1988 發表於 2013-9-3 00:01
E樣真係要讚......

上星期五下晝.....係太子地鐵站..撥個輪落偉哥...問一包4草多D既53827...接電話果位男 ...

I remember one time I parked the car outside and the staff took the pre-ordered parts out to me and received the money outside. It was less than $100.