RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1757|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

servo 過熱?

carrc 發表於 2013-9-23 22:41:01 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

本人原本是105BK+7對xl燈組+sport tured motor+風扇+futaba3003
但今天轉了個高速大扭力servo(FEETECH 5478),,但每次玩了约2分鐘就轉向無反應及個servo好熱
係唔係個105BK(BEC)輸出得6V 1A有關?
貓仙人 發表於 2013-9-24 06:28:05 | 只看該作者
lA唔夠用.....加個bec先得.......
DLAM 發表於 2013-9-24 14:06:10 | 只看該作者
貓仙人 發表於 2013-9-24 06:28
lA唔夠用.....加個bec先得.......

請問要加幾多A嘅BEC先夠,同埋需要Disable咗ESC個Buit-in BEC嗎?  Thanks!!!
貓仙人 發表於 2013-9-24 14:20:11 | 只看該作者
同埋3003係Analog......FEETECH 5478係Digital都應關事.......
貓仙人 發表於 2013-9-24 14:25:18 | 只看該作者
DLAM 發表於 2013-9-24 14:06
請問要加幾多A嘅BEC先夠,同埋需要Disable咗ESC個Buit-in BEC嗎?  Thanks!!!

我見佢1A又大扭力servo7對唔知咩燈組先建議加BEC.......加得多素都3A5A.....其實睇下你有咩電器仲實際......有大無壞.....
TOMY1988 發表於 2013-9-24 14:31:27 | 只看該作者
問題係>>>7對xl燈組    搶哂電......熄左佢試下啦.....