RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2119|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想問玩turbo

EDC2012 發表於 2014-1-5 09:22:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
剛接觸玩set turbo嚿鋰電池嘅C數細係咪玩唔到?因用Orion 4600mah 45c 發覺玩一陣冇力同車速越來越慢!假設所有setting冇問題!係咪關嚿電事如正確那嚿電最少要幾大C先足夠?謝謝!
ckcgary 發表於 2014-1-5 10:47:17 | 只看該作者
師兄用咩電變?似乎師兄對速度有一定要求,有無試過用第二個牌子或 C 數嘅電比較過?
我都只係用一般平價電,而好多牌子都未必足數,所以你唔係用貴電就要預咗打個折,平電 45C 同 60C 都已經有明顯分別,而且賣 60C 個老闆都講明平電預咗標大數。

所以可以問下其他朋友借舊大 C 數電你試下。
 樓主| EDC2012 發表於 2014-1-5 18:10:14 來自手機 | 只看該作者
謝謝ckcgary兄回復,都唔係有特別要求!不過硬係上唔到基本速度!可能舊電就快死啩!但我玩回冇turbo 4.5t 又好地地!學你話齊借舊大C數試試最實際!電變是hw 120a 2.1 motor tekin 8.5t多多指教!