RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3586|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手報到!想玩飄移車,筆直5k落地玩得,求各ching比比意見

bobo1206 發表於 2014-4-2 15:31:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
5k買飄移車,控,電子野有咩好選擇,萬分感謝各ching!
Dinballian 發表於 2014-4-2 16:11:26 | 只看該作者
MST MS-01D RTR 只需買電就可以玩了~ 入門級

http://goo.gl/MtVGh4

Speed Power X Street Jam OTA-R31RS 套裝~ 都係只需買電就可以玩了~ 入門級

http://goo.gl/SFcNpv
 樓主| bobo1206 發表於 2014-4-2 17:19:25 | 只看該作者
Dinballian 發表於 2014-4-2 16:11
MST MS-01D RTR 只需買電就可以玩了~ 入門級

http://goo.gl/MtVGh4

Thx Ching ,還有選擇嗎?
 樓主| bobo1206 發表於 2014-4-2 17:22:39 | 只看該作者
想分開買,自己砌,多啲樂趣
glock17 發表於 2014-4-2 17:31:45 | 只看該作者
九成新二手砌好X-ray 2014版 $1600左右,加Hobby wing120A有感冇刷電变連10.5T摩打$1000,加支Futaba 3PL,2.4搖控,Futaba servo 9451,$1200,加壳加電(6000 mah) $6xx, 四仟零蚊,己经好得,可以比賽. 起碼唔洗砌餐死. 再唔係,蛇仔有架kit(完成品) 都係咁上下錢.
 樓主| bobo1206 發表於 2014-4-2 17:46:59 | 只看該作者
glock17 發表於 2014-4-2 17:31
九成新二手砌好X-ray 2014版 $1600左右,加Hobby wing120A有感冇刷電变連10.5T摩打$1000,加支Futaba 3PL,2.4 ...

Thx Ching!
bookkeyhk 發表於 2014-4-2 18:52:52 | 只看該作者
glock17 發表於 2014-4-2 17:31
九成新二手砌好X-ray 2014版 $1600左右,加Hobby wing120A有感冇刷電变連10.5T摩打$1000,加支Futaba 3PL,2.4 ...

X-ray 、蛇仔,有飄移車架...............邊部呢???
glock17 發表於 2014-4-2 20:23:08 | 只看該作者
如果淨係玩飄移,唔洗5 K, touring car 先至有份量,速度. 又有可能我誤導樓主, sorry !
albert0329 發表於 2014-4-2 20:45:06 | 只看該作者
glock17 發表於 2014-4-2 20:23
如果淨係玩飄移,唔洗5 K, touring car 先至有份量,速度. 又有可能我誤導樓主, sorry ! ...

入支中價控都冇左千七啦,ching,玩飄重深呀,個坑。車殼加噴油加燈组加四條呔鈴又一仟,得番2千3,........
毒魚 發表於 2014-4-2 21:00:44 | 只看該作者
http://rc-evo.com/xbbs/thread-317115-1-1.html 比多4條雙星紅色金屬油壓,要咩- -?
albert0329 發表於 2014-4-2 21:13:34 | 只看該作者
albert0329 發表於 2014-4-2 20:45
入支中價控都冇左千七啦,ching,玩飄重深呀,個坑。車殼加噴油加燈组加四條呔鈴又一仟,得番2千3,..... ...

重有2千3,幫襯下Rc ma先,
http://www.rcmart.com/garvity-drift-carbon-plate-tower-shock-p-38179.html?cPath=420_1632
呢架幾好咁,有頭單尾直CS碳板金屬避震有冇大轉向就唔知,又多金屬件,正。又冇左12xx。
servo,呢隻幾好,小弟用緊。http://www.rcmart.com/power-ds1206tg-high-speed-titanium-gear-profile-digital-servo-p-36958.html?cPath=1099_1025
同1252差唔多。又用240。
albert0329 發表於 2014-4-2 21:19:05 | 只看該作者
重有電,摩同差機,電摩Kws食足返左套好盈60a套裝,6xx,買多隻消化餅5000電270,差機去鴨記買個B6AC  220左右,完成。如果有多餘$買多舊電,有排玩。多謝收看,不喜勿插。thank you。
rming1976 發表於 2014-4-2 21:44:41 | 只看該作者
albert0329 發表於 2014-4-2 21:19
重有電,摩同差機,電摩Kws食足返左套好盈60a套裝,6xx,買多隻消化餅5000電270,差機去鴨記買個B6AC  220 ...

好毒喎albert  hing
 樓主| bobo1206 發表於 2014-4-2 22:08:43 | 只看該作者
毒魚 發表於 2014-4-2 21:00
http://rc-evo.com/xbbs/thread-317115-1-1.html 比多4條雙星紅色金屬油壓,要咩- -?

Thx ching 唔合心水
 樓主| bobo1206 發表於 2014-4-2 22:10:30 | 只看該作者
albert0329 發表於 2014-4-2 21:19
重有電,摩同差機,電摩Kws食足返左套好盈60a套裝,6xx,買多隻消化餅5000電270,差機去鴨記買個B6AC  220 ...

Thx ching意見,去廣華可買到全部嗎?
albert0329 發表於 2014-4-2 22:13:58 | 只看該作者
rming1976 發表於 2014-4-2 21:44
好毒喎albert  hing

都唔係好毒咋,5千個大洋都係啱啱好,如果玩yokomo/sj/mst vip版果D,真係冇八,九千都落唔到樓。
albert0329 發表於 2014-4-2 22:18:25 | 只看該作者
bobo1206 發表於 2014-4-2 22:10
Thx ching意見,去廣華可買到全部嗎?

車架同servo Kws未必有,去RC ma買。上去自取可能有折。控,電,摩果D Kws實有。尤其差機,睇下Rc ma有冇平野先,Kws賣果D差機好貴。
glock17 發表於 2014-4-2 22:28:46 | 只看該作者
玩RC 車好冇普既, 仟六七買支控都唔係少野重要upgrade 埋個servo.又加燈又另買呔铃,我相信唔係樓主杯茶,買二手就差唔多.
LOSE 發表於 2014-4-2 23:02:53 | 只看該作者
albert0329 發表於 2014-4-2 20:45
入支中價控都冇左千七啦,ching,玩飄重深呀,個坑。車殼加噴油加燈组加四條呔鈴又一仟,得番2千3,..... ...

深呀,個荷包就好似跌杬左落條萬丈深既屎坑....執返都慘不忍睹,
albert0329 發表於 2014-4-2 23:10:50 | 只看該作者
LOSE 發表於 2014-4-2 23:02
深呀,個荷包就好似跌杬左落條萬丈深既屎坑....執返都慘不忍睹,

係呀,重越買越多tim,想抽身.........但係又好好玩喎。