RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2165|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Futaba 14SG 新 Firmware

jackyjacky 發表於 2014-5-12 14:27:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

Futaba 14SG 新 Firmware 已出
最新 Version 4.0 ...... ●●● 可支援 "多軸" 機 !!! ●●●
各位用 14SG 的師兄可以去 Futaba 官網下載 !
solaris8x86 發表於 2014-5-12 21:28:12 | 只看該作者
多謝通知。
ysl99 發表於 2014-5-12 22:01:30 | 只看該作者
多左個圖案~~~
 樓主| jackyjacky 發表於 2014-5-13 02:57:50 | 只看該作者
主要係增強了聲音效果及雙向回傳資料的顯示方式
加了 "Multirotor" Model type, 其實只係 Channel 的代表文字上變化了(多了一個四軸公仔), 及 Default 按鈕方便多軸機之設定 (都是沒有多大用途)
小弟覺得比較有用的是 Stick Alarm 功能及 Timer Speech 功能
可以設定當油門 Stick 推到某個位時 (i.e. 50%), 會有 "咇" 一聲響
Timer 計時亦可以有倒數語音發出 (每分鐘 及/或 最後十秒倒數)
138168 發表於 2014-5-14 15:56:22 | 只看該作者
可以增set多軸, 很好喎, 我呢隻控得唔得呀, 師兄
 樓主| jackyjacky 發表於 2014-5-14 23:18:29 | 只看該作者
138168 發表於 2014-5-14 15:56
可以增set多軸, 很好喎, 我呢隻控得唔得呀, 師兄

呢隻我未見過, 唔識用, 唔知用呢個新 Firmware 得唔得
我都係初初玩, 咩都唔識, 見到有得 Upgrade, 咪學人試下囉 ......
點知真係可以輸入多軸數據, 又有聲, 好得意, 咪出 POST 同師兄們方享一下囉, 分享喜悅好開心 !

師兄, 張相後面個鋁箱, 是否買控送的 ? .....
相信淨係買個箱都好貴了, 買控送埋個箱, 個控一定係好貴的了 ..........
.......... 有錢真係好 !!!!!!!
.
.
.
.
.
.
....... ........ ......... ..........
138168 發表於 2014-5-15 18:37:29 | 只看該作者
jackyjacky 發表於 2014-5-14 23:18
呢隻我未見過, 唔識用, 唔知用呢個新 Firmware 得唔得
我都係初初玩, 咩都唔識, 見到有得 Upgrade, 咪學 ...

師兄對搖控真有心得

買控有箱送 ? 我都唔請楚, 我只控是老細送的, 寄到黎就得咁
bigcow 發表於 2014-5-18 00:23:32 | 只看該作者
$2xxxx