RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3508|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

QR-X350PRO 原來係APM 飛控....可接MISSIONPLANNER

littlestep 發表於 2014-6-16 03:44:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我頂 佢 個 肺....
一直以來都煩DEVO-M 乜都冇,  原來係APM 內核.
YOUTUBE 上已有教點樣接MISSIONPLANER,   
有冇APM高手教教我,或敢改PID 值,
我只怕改了唔上唔落變癈物...
因為想改MOTOR 同SET 返好少少,   日日問題多多....好煩
byuen 發表於 2014-6-16 06:40:00 | 只看該作者
littlestep ching, 隻 350 pro 嘅硬件, 係就係類似 apm 嘅硬件, 但固件就係華記自己嘢; 如果 flash 咗佢做 apm 固件, 就 flash 唔番華記嘅固件了; 不過轉咗佢做 apm 固件, 反而可能仲好, 至少 apm 固件成熟得多, 一定冇華記 d 一鍵走佬 bug, 過燈柱高度自動發癲 bug, 又可以自調感度嚟換槳換嘢轉機架.

但咁轉法, 倒不如買粒正牌 apm 嚟玩, 至少正宗 d, 大把人問大把 support, 好過 ching 轉到半桶水, 學你話齋唔上唔落變癈物.
leongeric 發表於 2014-6-19 00:32:33 | 只看該作者
c 兄今晚係大埔見到蓝灯350,係咪你呢