RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1814|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

小型直昇機一問

saiho 發表於 2014-7-21 17:38:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想請教各位師兄,如果想搵部耐撞耐抄而又可以玩到倒飛既6ch小型室內直昇機,大家有咩好介紹呢?
(上網爬文就有911,MINI CP,Super cp)真係唔知邊部比較好d...

kinghouse 發表於 2014-7-21 18:02:54 | 只看該作者
MINI CP
cityboyhk 發表於 2014-7-21 18:06:34 | 只看該作者
Mini cp我都有部,不過呢d細機好難控下嫁喎@@
 樓主| saiho 發表於 2014-7-21 20:43:30 | 只看該作者
MINI CP同SUPER CP有咩分別呢?
foxHK 發表於 2014-7-22 11:03:56 | 只看該作者
Mini CP 舊款,Super CP新款但更易燒版因五線陀機. Mini CP 比 Super CP 貴.
如果想長期玩, Genius CP (最貴)比 Mini CP,Super CP好. 因動力較強,可以玩小小 clone同funnel.
陳真 發表於 2014-7-22 19:50:57 | 只看該作者
911係fp機唔可以倒飛
買機最好係考慮操控性(從來都唔覺得d機買返黎係要黎炒)
 樓主| saiho 發表於 2014-7-22 23:53:08 | 只看該作者
陳真 發表於 2014-7-22 19:50
911係fp機唔可以倒飛
買機最好係考慮操控性(從來都唔覺得d機買返黎係要黎炒) ...

哪911是否操控性比較好?
陳真 發表於 2014-7-23 04:33:47 | 只看該作者
saiho 發表於 2014-7-22 23:53
哪911是否操控性比較好?

如果係要玩咁細隻我真係唔識講,我覺得咁細隻機都唔多好飛全速隻nano cp用個穏定模式都算幾定,但係就易爛d
隻977開六軸模式都ok定
華記你講果兩隻我都未試過機,不過之前有隻120d都幾好,但係大隻小小
foxHK 發表於 2014-7-23 09:01:04 | 只看該作者
911係錘子機同正常電直機跟本係2個世界既野, 本人最初玩電直就是V911, 但不要以為玩到部V911出神入化就可以玩正常既電直. 由V911上V120D02S結果係炒機炒到暈.
細機中本人覺得V120D02S (不是V120D02 係二部不同既機) 係最好玩好得,不過齋機都成千元.
walkingfugture 發表於 2014-7-27 13:27:12 | 只看該作者

sorry....誤會,左mini cp 同cp 100