RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1602|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

PV2+ 可以邊拍video,又同時拍照?

AAC 發表於 2014-8-5 13:36:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

其實我想知,拍video 途中要拍照片,那麼,video 是否會中斷 ?
能否一路不中斷拍 video,間中再拍下照片,而不會影響video 連貫性?
solaris8x86 發表於 2014-8-5 13:42:17 | 只看該作者
點解....自己有部機....咁簡單.....唔自己著機試下.....找答案....
kinkin8888 發表於 2014-8-5 20:14:00 | 只看該作者
Gopro Hero 3 ......................can
simson99w 發表於 2014-8-5 20:38:38 來自手機 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-8-5 13:42
點解....自己有部機....咁簡單.....唔自己著機試下.....找答案....

懶 or 佢未買V+
simson99w 發表於 2014-8-5 20:39:16 來自手機 | 只看該作者
kinkin8888 發表於 2014-8-5 20:14
Gopro Hero 3 ......................can

Black Edition 先得
solaris8x86 發表於 2014-8-5 20:53:51 | 只看該作者

佢之前話佢已經有一部....
 樓主| AAC 發表於 2014-8-7 03:58:49 | 只看該作者
哈哈, 各位師兄, 我試過係唔得, 但可能係我唔識SET機, 或者論盡. 所以向各位求證.
我部 LG G2 手機, 係未連接 PV2+ 時, 轉換相機畫面及地圖版, 非常順暢, 但當PV2+ 飛行途中, 轉換頁面卻非常困難, 往往要撥四五下手, 先至換到頁, 有時失控時, 嚇到一身汗. 呢下嘢, 好似說明書無講, 又要請教各位達人, 究竟係 APP 定係手機有問題 ? 還是 normal ?
rcracing 發表於 2014-8-7 06:23:39 來自手機 | 只看該作者
玩机途中你玩乜鬼手机吖!!除非要接电話啫!
solaris8x86 發表於 2014-8-7 09:50:07 | 只看該作者
rcracing 發表於 2014-8-7 06:23

Hahaha.....
ng3c 發表於 2014-8-7 16:24:06 | 只看該作者
rcracing 發表於 9 小時前 來自手機 | 只看該作者

開始飛前緊係斷左個通話功能佢。
rcracing 發表於 2014-8-7 20:23:15 來自手機 | 只看該作者
ng3c 發表於 2014-8-7 16:24
開始飛前緊係斷左個通話功能佢。

飛2X分鐘,可以發生好多事!危!
 樓主| AAC 發表於 2014-8-8 03:01:06 | 只看該作者
唔係用電話, 係嗰APP上, 有兩頁, 相機 /錄影 LIVE VIEW 頁,  同另一頁地圖 / WAYPOINTS頁, 未接上 CONTROLLER  時, 呢兩頁係好容易撥來撥去, 我要MON住個畫面, 又要睇住訊號的穩定性, 所以在飛行途中, 要撥來撥去,
但接通晒, 飛行途中, 就要 撥好多下, 先至可以由 相機 /錄影頁, 返回 WAYPOINT 頁.  
想知係手機問題, 定係 APP 問題.  
唔該先.
rcracing 發表於 2014-8-8 18:28:08 來自手機 | 只看該作者
冇!我用联想A850+,八核!好順!sorry,誤會咗你!