RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4540|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

各師兄點睇華歌爾隻Tali H500

Gainax 發表於 2014-8-15 16:42:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有師兄玩緊嗎?

小弟唔係玩左好耐,呢隻好似一set過唔駛煩,圖傳又夠用,有d興趣

不過想問下大家有咩意見, 多謝指教  
solaris8x86 發表於 2014-8-15 16:47:20 | 只看該作者
 樓主| Gainax 發表於 2014-8-15 17:00:56 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-8-15 16:47
https://www.youtube.com/watch?v=L9BSnlFGzCw

呢幾日睇左幾十條片了, 睇完有少少中左.. 

不過隻野出左唔耐,暫時好似未有好多負面野
solaris8x86 發表於 2014-8-15 17:05:44 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-8-15 17:00
呢幾日睇左幾十條片了, 睇完有少少中左.. 

不過隻野出左唔耐,暫時好似未有好多負面野

買邊隻叉唔多都係嗰個結局架喇,咁大個人你明架喇....
 樓主| Gainax 發表於 2014-8-15 17:18:44 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-8-15 17:05
買邊隻叉唔多都係嗰個結局架喇,咁大個人你明架喇....

雖然個心已經有準備,但我唔想我個結局係傷到人lor

好彩隻FC40都重未炒過機出入平安

但如果一開始咁負面心態就咩機種都唔駛交流了
solaris8x86 發表於 2014-8-15 17:24:10 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-8-15 17:18
雖然個心已經有準備,但我唔想我個結局係傷到人lor

好彩隻FC40都重未炒過機出入平安

祝你早日買到新機啦。
solaris8x86 發表於 2014-8-16 01:21:22 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-8-16 03:46:52 | 只看該作者
聞說有人入左好大量貨
點都要HARDSELL 下O既
望到個6隻MOTOR 真係心都涼埋, 一換6隻真係唔少錢.
電池學埋PHANTOM 2 , 屈到你乾.
仲係個6隻15A 反應遲鈍 電變....YEA....!!
其實, 裝隻6軸APM+G3D 差唔多錢, 頂多買個殼都唔錯.
solaris8x86 發表於 2014-8-16 11:32:09 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-8-16 03:46
聞說有人入左好大量貨
點都要HARDSELL 下O既
望到個6隻MOTOR 真係心都涼埋, 一換6隻真係唔少錢.

Little師兄好似好討厭人哋部新機咁.....
teamlosi 發表於 2014-8-16 11:43:52 來自手機 | 只看該作者
明顯不過。。
byuen 發表於 2014-8-16 14:32:31 | 只看該作者
呢部嘢外型幾討好, 作為一站式航拍解決方案都唔錯; 即買即飛又得, 散件自助砌黃金機又得, 小弟都 like 佢個殼同電, 最唔放心係華記嘅二流飛控技術, 如果小弟入 h500, 一定會將飛控轉為大疆 naza 或零度 s4 先至敢飛.
 樓主| Gainax 發表於 2014-8-16 14:43:42 | 只看該作者
如果師兄覺得我係賣廣告既我無辦法,不過真心對呢部野有d興趣,

之前對華記四軸一d興趣都無(如X350), 但如果佢有改進既就不妨試一下,

無咩大鑊的話我可能賣走埋部已裝雲台FC40

本身想買V+ ,但想玩一公里到既穩定圖傳,我電子野技術唔好,想買部原裝唔駛煩而矣
byuen 發表於 2014-8-16 15:30:11 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-8-16 14:43
如果師兄覺得我係賣廣告既我無辦法,不過真心對呢部野有d興趣,

之前對華記四軸一d興趣都無(如X350), 但如 ...

如果 ching 入咗大量貨, 有好價錢記著單聲小弟

登錄/註冊後可看大圖

小弟覺得今次華記出呢隻 6 軸幾有 heart, 唔似得 x350/x350 pro 咁笠水 hea 著咁山寨大疆精靈, h500 至少都叫有啲 design.
不過 ching 如果想玩一公里嘅穩定圖傳, FC40 一定唔係 ching 杯茶, H500 都唔會係, 小弟建議 ching, 都係出部 V+ 算了.

樓主| Gainax 發表於 2014-8-16 16:03:39 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-8-16 15:30
如果 ching 入咗大量貨, 有好價錢記著單聲小弟
小弟覺得今次華記出呢隻 6 軸幾有 heart, 唔似得 x350/x3 ...

我都搵緊邊度有平d

上U tube睇report H500原裝台灣市區晚間飛FPV圖傳去到1.3Km

另外的問過賣機的朋友V+原裝圖傳得好短,但雲台超穩定

如果機價去到成萬都要攪就過了小弟筆直..
rcracing 發表於 2014-8-16 18:38:29 來自手機 | 只看該作者
V+有一公里我刀唔使煩!!
byuen 發表於 2014-8-16 21:09:47 | 只看該作者
rcracing 發表於 2014-8-16 18:38

小弟見第二 d ching, 淨係靠軟件谷, 已經飛到 2.5 公里, 如果用埋硬件功放, 更加可以橫越吐露港, 飛接近 4.5公里!  
https://www.youtube.com/watch?v=YOpDUzHuSFM

solaris8x86 發表於 2014-8-16 21:28:52 | 只看該作者
rcracing 發表於 2014-8-16 18:38

人哋DJI寫到明P2V+係去到"500-700米"嘅啫,你部機都無騙過你。係你要求過高喇。

solaris8x86 發表於 2014-8-16 21:38:07 | 只看該作者
Gainax 發表於 2014-8-16 16:03
我都搵緊邊度有平d

>>另外的問過賣機的朋友V+原裝圖傳得好短

....哇...你係邊間買啊? 香港仲有咁老實嘅店舖嘅?! 街鋪呀?

rcracing 發表於 2014-8-16 22:13:50 來自手機 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-8-16 21:28
人哋DJI寫到明P2V+係去到"500-700米"嘅啫,你部機都無騙過你。係你要求過高喇。

冇話佢老點!係想遠小小啫!最慘d啫喱呀!
rcracing 發表於 2014-8-16 22:17:00 來自手機 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-8-16 21:09
小弟見第二 d ching, 淨係靠軟件谷, 已經飛到 2.5 公里, 如果用埋硬件功放, 更加可以橫越吐露港, 飛接近  ...

剩係咁睇條片!用乜春改刀唔知,唔好喇!我剩係知我部原裝P2V又去不遠又多啫喱!