RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3508|回復: 11
收起左側

雙星懷舊 1/8 燒油 TGX 改裝無刷日志.

joerc2013 發表於 2014-9-2 11:28:53 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

雖然仲未完成,我想同大家分享一下我呢個 project.
更新-9/5/2014

第一條片 試車終於有得睇啦。http://youtu.be/X2NAMfix6BU

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

WOVT 發表於 2014-9-2 12:03:59 | 顯示全部樓層
新車呔都好難買到了
 樓主| joerc2013 發表於 2014-9-2 12:11:22 | 顯示全部樓層
WOVT 發表於 2014-9-2 12:03
新車呔都好難買到了

No Problem. 我使用HPI 2.2賽車光頭胎. 我剛收到的.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| joerc2013 發表於 2014-9-3 00:33:17 來自手機 | 顯示全部樓層

[視頻]新車軚黐膠水同埋使用自家製平衡器過程 http://youtu.be/VVInwLVLlWc
Skyline 發表於 2014-9-3 14:21:37 | 顯示全部樓層
Good work, keep it up, I still have this car now ...      
 樓主| joerc2013 發表於 2014-9-3 23:29:33 | 顯示全部樓層
Skyline 發表於 2014-9-3 14:21
Good work, keep it up, I still have this car now ...

Thank you. 我好快應該可以搞掂。依家正在等條強化中軸由日本寄運過來。因為佢原嗰條中軸太過軟,嗰日一落地試車就扭曲左。

Skyline 發表於 2014-9-4 09:35:52 | 顯示全部樓層

Good, waiting for your good news  
 樓主| joerc2013 發表於 2014-9-4 12:46:36 | 顯示全部樓層
其實我都等得好心急
 樓主| joerc2013 發表於 2014-9-4 23:05:19 | 顯示全部樓層
今日終於比我等到啦

登錄/註冊後可看大圖

樓主| joerc2013 發表於 2014-9-8 12:26:08 | 顯示全部樓層
第一條片 試車終於有得睇啦。http://youtu.be/X2NAMfix6BU
mmmartin 發表於 2015-9-12 10:26:55 | 顯示全部樓層
好堅, 高手
@kin888289 發表於 2015-9-12 22:38:46 | 顯示全部樓層
改車高手