RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2421|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

撞樹後,變成咁,自己可以 DIY 嗎 ?

AAC 發表於 2014-9-4 11:50:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

https://www.youtube.com/watch?v=gB_MOef3NEY  

飛控無問題,只係相機軸失控亂擺,可以DIY 嗎 ?師兄請指教。
solaris8x86 發表於 2014-9-4 13:27:31 | 只看該作者
haha.... 變成食咗Fing頭丸嘅Phantom.....
raytang 發表於 2014-9-4 14:11:49 | 只看該作者
攞去 DJI  修理
收費合理
 樓主| AAC 發表於 2014-9-7 04:07:01 | 只看該作者
Thanks.
陳真 發表於 2014-9-11 00:09:17 | 只看該作者
呢d叫修理唔係叫diy
陳真 發表於 2014-9-11 00:13:13 | 只看該作者
拎返去你買果間代理叫佢幫你寄返去修理啦
點解我知你喺代理買呢?....賣DJI間間都話自己係代理
 樓主| AAC 發表於 2014-9-21 12:32:37 | 只看該作者
只係慢速 hai 到不夠十呎高的小樹上的枝幹,雲台就散左,飛得上天空,就乜都會發生,大疆其實應該要考慮加強保護的設計,否則唔算便宜的玩具,兩三野就玩完,好無癮。
陳真 發表於 2014-9-21 13:25:49 | 只看該作者
咁又唔可以咁講o既,遙控模型唔係要黎撞架嘛,加強保護大多數情況都係要用重量黎換,到時又話飛得短時間架啦
返正DJI會幫你整,拎返去啦
solaris8x86 發表於 2014-9-21 14:19:13 | 只看該作者
一句講囇,最好去年玩車丶船,死咗都有條全屍。飛機嘢不單至價格已被不合理地推得太高,而且有時要睇時運。
burgman 發表於 2014-9-21 14:30:39 | 只看該作者
返原廠維修是最好的辦法,不過你要有耐性最少等三個月
上次我返原廠更換電変摩打,就整咗四個月
Phantom玩家 發表於 2014-9-22 14:04:02 | 只看該作者
burgman 發表於 2014-9-21 14:30
返原廠維修是最好的辦法,不過你要有耐性最少等三個月
上次我返原廠更換電変摩打,就整咗四個月
...

咁就睇下拎去邊間代理啦?
官塘果間代理成枝cam換第二日就搞拈!
solaris8x86 發表於 2014-9-22 14:25:16 | 只看該作者
AAC 發表於 2014-9-21 12:32
只係慢速 hai 到不夠十呎高的小樹上的枝幹,雲台就散左,飛得上天空,就乜都會發生,大疆其實應該要考慮加 ...

Yap, 琴日有架Vision係我頭頂前3米高輕微抄樹,直墜後成隻雞蛋飛咗出嚟又爆槳,防振珠跌到一地都係,DJI啲嘢好化學吓咁。
burgman 發表於 2014-9-22 20:32:45 | 只看該作者
Phantom玩家 發表於 2014-9-22 14:04
咁就睇下拎去邊間代理啦?
官塘果間代理成枝cam換第二日就搞拈!

就喺官塘果間
 樓主| AAC 發表於 2014-9-24 00:46:11 | 只看該作者
可否給我官塘地址 ? 不在那裡買, 也可修理嗎 ?
我上 GOOGLE 查過, 原来好多玩家, 都有呢個輕微碰樹就散咗個 GIMBAL, 又有人話, 雖然相機冇損, 但廠方都堅持連相機一齊換晒, 搞到壞小小嘢, 就要付上機價的一 半來維修, 都好唔合理, 賺完機價, 再斬維修價, 肉在砧板上, 唔整無得玩, 修又肉痛. 兼且咁鬼化學, 真無奈.
無理由車軚漏氣唔肯補, 強迫消費者換條新呔, 即係唔駛做維修啦.