RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: byuen
打印 上一主題 下一主題
收起左側

呼籲各位 ching 唔好再用飛行器航拍佔中集會

cityboyhk 發表於 2014-9-30 18:19:30 | 只看該作者
笑左, 唔知點解覺得某個人講d野好無狸頭
 樓主| byuen 發表於 2014-9-30 21:21:21 | 只看該作者
cityboyhk 發表於 2014-9-30 18:19
笑左, 唔知點解覺得某個人講d野好無狸頭

city ching, 做咩事笑人哋想開小販檔賣小飛機呀? 話時話小弟都想擺番檔!  

solaris8x86 發表於 2014-9-30 22:42:12 | 只看該作者
cytnet 發表於 2014-9-30 17:26
改用直升機花式飛行等多啲人了解直升機好玩之處,又可以開小販檔賣小飛機

老實講,928第一晚當晚見到啲學生同市民比啲警犬無端端擲催淚彈,係正常人睇到都火滾啦,我當時即時有個奇想是否要call上次南生圍守軍」出動Apache同Blackhawk出場去金鐘超低飛以失控航空軍力去壓制跟本完全無制空能力嘅香港警犬部隊。若有第一個學生出血,我哋啲480-Apache丶500-眼鏡蛇啊,就全部係啲警犬頭頂玩「洗碗」丶「倒cup」丶佢哋夠膽再傷害市民,我哋就係正佢哋防線頭頂失控一次... hahah.... 。不過,當然啦,萭想不到搞到咁能堅,竟然無人流血,咁我哋又無借口出場保護市民..... ha.... ,等啲警犬同林太知道,講暴力呀? 其實香港仲有更暴力嘅暴力3D依樣嘢,係佢哋頭頂飛到bang bang聲.....hahhaa....!!!
solaris8x86 發表於 2014-9-30 22:55:20 | 只看該作者
rcracing 發表於 2014-9-30 16:23
嘩!!我頂你!忍笑忍得好x辛苦!!

吊,激能死,我只係睇唔明阿Byuen技術上點可能blacklist全香港嘅"任何ching",別無他意。
chungchung22 發表於 2014-10-1 13:45:55 來自手機 | 只看該作者
南生圍x守軍?乜嘢嚟架?師兄,尊重别人唔好為嘈而嘈!
solaris8x86 發表於 2014-10-1 13:49:35 | 只看該作者
chungchung22 發表於 2014-10-1 13:45
南生圍x守軍?乜嘢嚟架?師兄,尊重别人唔好為嘈而嘈!

我上面已講明我其實係9-up。
但一定唔能夠否放過香港警犬部隊,人人有責。而Byuen亦必須有真正能力有本事去blacklist"任何ching",否則我會不斷要佢落實自己既承落 (因為係佢一開始自己話嘅)。
cityboyhk 發表於 2014-10-1 13:58:04 | 只看該作者
我無笑人地啊…唔好講到我好似笑某人咁…我只係見到某人說的言論(很有趣) 我先自己笑左,別無他意…
solaris8x86 發表於 2014-10-1 14:06:06 | 只看該作者
cityboyhk 發表於 2014-10-1 13:58
我無笑人地啊…唔好講到我好似笑某人咁…我只係見到某人說的言論(很有趣) 我先自己笑左,別無他意… ...

Good... 其實或者你真係笑邊都無乜所謂,因為而家大家只有一個目標。就係過兩日一齊去佔領民航處玩具飛機組,以及其一直搞搞振嘅指引綱頁......時辰到喇丶時辰到喇...hahha.
Annie268 發表於 2014-10-1 14:19:47 來自手機 | 只看該作者
Support,Support......
cocoaninja 發表於 2014-10-1 16:17:11 | 只看該作者
hkxforce

金鐘有人用遙控直昇機拍攝舉遮場面,不過來回幾轉之後,最終撞咗落遠東金融中心牆角,遙控直昇機墜毀…… @O@

有冇人可以 verify?
solaris8x86 發表於 2014-10-1 17:47:56 | 只看該作者

唉......叫極都唔聽...... 金鐘啲offices有成幾千隻wifi access points係啲高樓大廈兩旁互射,條街基本上就係個2.4GHz無線電掃射埸,蘋果日報啲PK日日就係啲大廈頂飛嚟飛去, 比你出動用futaba都無用。
simson99w 發表於 2014-10-1 19:06:12 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-9-30 22:55
吊,激能死,我只係睇唔明阿Byuen技術上點可能blacklist全香港嘅"任何ching",別無他意。
...

他有點高估自己的group了, 早前中秋攪機局, 得三個人去....

各社團似賣廣告居多
 樓主| byuen 發表於 2014-10-1 20:45:04 | 只看該作者
sims{banned}9w 發表於 2014-10-1 19:06
他有點高估自己的group了, 早前中秋攪機局, 得三個人去....

各社團似賣廣告居多

都係 simson ching 心水清, 冇計, 成班 ching 走晒去玩定翼, 唯有出嚟抽下水, 賣下廣告.
raytang 發表於 2014-10-1 21:58:03 | 只看該作者
 樓主| byuen 發表於 2014-10-1 22:37:49 | 只看該作者
raytang 發表於 2014-10-1 21:58
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20140930/00407_018.html

唉... 害群之馬
https://www.youtube.com/watch?v=J5_QQj30f1c

solaris8x86 發表於 2014-10-1 22:51:12 | 只看該作者
佢佬味.... 又係cup機王DJI S900同成日一鍵走佬嘅Phantom仔。如果佢有同民航處申請用嚟揾食嘅,唔怪佢。但之前由928開始連續幾日都係假期,民航處休息,佢肯定無warrant囉。6把碳纖餐刀以兩丶三萬轉轉速片落人群頭到,真係無眼睇。
小白龍 發表於 2014-10-1 22:54:32 | 只看該作者
甘多人仲系度飛...真系以為自己好有型...不知所謂?
raytang 發表於 2014-10-1 23:13:43 | 只看該作者

01:45 剪左差d炒!!(睇角度判斷)

https://www.youtube.com/watch?v=WeJOR7Utrms
玩到無電都唔知!!!
 樓主| byuen 發表於 2014-10-1 23:34:39 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-10-1 22:51
佢佬味.... 又係cup機王DJI S900同成日一鍵走佬嘅Phantom仔。如果佢有同民航處申請用嚟揾食嘅,唔怪佢。但 ...

小弟有個師妹同小弟講, 佢幫部門搞航拍試飛, 問民航處攞 permit, 俾齊料畫晒 flight plan, 己經係飛市郊, 但飛越民居, 搞咗 n 個月都未批! 呢位 ching 有 permit? 小弟寫個服字俾佢食!  
mansiu 發表於 2014-10-2 01:12:20 | 只看該作者
dji s900 6軸若炒到人群道就pk了,六把刀:L