RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mic少
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我玩電直既經歷

樓主| mic少 發表於 2014-10-19 08:17:22 | 只看該作者
請問咁多位師兄
因為細佬我,仲未入手到 sim所以一直未玩過3d
請教下咁多位,如果我一開左fmod架機會垂直向下飛,我第一件事
要點打舵呢,如果我想倒一倒轉再正常番,次序應該係點呢
我真係唔係好明,又唔敢自己亂試,肯請咁多位指教指教一下,
3Q 3Q
RivenMan 發表於 2014-10-19 11:52:11 | 只看該作者
mic少 發表於 2014-10-11 15:27
溫馨提示:
如果你係,好似我呢D超級新手,可以參考下 (因為呢D野唔會有人同你講得咁清楚嫁)
老手既話,可直接 ...

是我充法有問題..?為什麼一插電就...

登錄/註冊後可看大圖

RivenMan 發表於 2014-10-19 11:55:02 | 只看該作者
RivenMan 發表於 2014-10-19 11:52

原來我看錯了紅黑插...抱歉
 樓主| mic少 發表於 2014-10-19 12:22:13 | 只看該作者
RivenMan 發表於 2014-10-19 11:55
原來我看錯了紅黑插...抱歉

師兄
咁又唔使抱歉
師兄個 IMAX 買左幾錢,係邊到買嫁?
3Q

RivenMan 發表於 2014-10-19 12:47:46 | 只看該作者
年幾2年前買落的..忘記了價錢..在廣華食粥買的
foxHK 發表於 2014-10-19 19:49:45 | 只看該作者

又一批電正式收皮,華科爾V120D02s的電,原廠大約六十個起落就收皮,副廠仲衰,試過一隻副廠二十次起落就玩完, 以為家中仲有好多電,點知找曬全屋得返五粒電(二粒新電),原來已經用左咁多粒電了,上次又醒唔起同聰少買。 請問小步兄可否問一下聰少隻代用電得唔得,定還是用返原廠電呢?
 樓主| mic少 發表於 2014-10-19 19:50:40 | 只看該作者
RivenMan 發表於 2014-10-19 12:47
年幾2年前買落的..忘記了價錢..在廣華食粥買的

了解,唔該晒師兄我都想買番個,不過聽人講話
Imax 好多假貨,連賣個個都唔識分
所以考慮中

樓主| mic少 發表於 2014-10-19 19:56:22 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-19 19:49
又一批電正式收皮,華科爾V120D02s的電,原廠大約六十個起落就收皮,副廠仲衰,試過一隻副廠二十次起落 ...

師兄
你不如自己去鴨記執啦
又或者上13/f 買原廠電啦,都係淘寶價
foxHK 發表於 2014-10-19 19:57:55 | 只看該作者
RivenMan 發表於 2014-10-19 11:52

師兄,唔好介意, 在下唔多識分真假。 不過呢部睇落流流地。 小心。
https://www.youtube.com/watch?v=hE9euIHHrQQ
https://www.google.com.hk/search ... DVMLCH4PB8AWO5ICIBQ

嗰樣有小小唔同, 有無資深用家教分真假呀。

foxHK 發表於 2014-10-19 20:01:42 | 只看該作者
mic少 發表於 2014-10-19 19:56
師兄
你不如自己去鴨記執啦
又或者上13/f 買原廠電啦,都係淘寶價

Thanks. 的電平均一二個月就收得工,幸好部V120d02s俾我日日咁操準都仲健在。
我部V120可能就快入世界紀錄了。
 樓主| mic少 發表於 2014-10-19 20:55:49 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-19 20:01
Thanks. 的電平均一二個月就收得工,幸好部V120d02s俾我日日咁操準都仲健在。
我部V120可能就快入世界紀 ...

師兄
你部v120買左幾耐呀?
你日日係平台飛?
foxHK 發表於 2014-10-19 21:34:26 | 只看該作者
mic少 發表於 2014-10-19 20:55
師兄
你部v120買左幾耐呀?
你日日係平台飛?

前文有講,上年年頭買。 差不多日日係平台飛, 如果落雨就去有頂既位飛。 打風就休息囉。

RivenMan 發表於 2014-10-19 21:39:57 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-19 19:57
師兄,唔好介意, 在下唔多識分真假。 不過呢部睇落流流地。 小心。
https://www.youtube.com/watch?v=hE9 ...

我戈部應該係真,盒面有雷射貼紙,我紅黑線插錯左都立即error
foxHK 發表於 2014-10-19 21:47:24 | 只看該作者
RivenMan 發表於 2014-10-19 21:39
我戈部應該係真,盒面有雷射貼紙,我紅黑線插錯左都立即error

收到,明白。
RivenMan 發表於 2014-10-20 00:04:02 | 只看該作者

是機底..買時要查有沒有雷射貼紙,而貼紙上會有編號的

登錄/註冊後可看大圖

樓主| mic少 發表於 2014-10-20 07:39:27 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-10-19 21:34
前文有講,上年年頭買。 差不多日日係平台飛, 如果落雨就去有頂既位飛。 打風就休息囉。

...

師兄
搵日有時間我黎你平台
睇你飛得唔得呀 哈哈
而家買v120 淨機$1068 貴唔貴呢
3Q
 樓主| mic少 發表於 2014-10-20 07:42:54 | 只看該作者
RivenMan 發表於 2014-10-20 00:04
是機底..買時要查有沒有雷射貼紙,而貼紙上會有編號的

師兄
你以前買落低好多,應該未有咁多假貨
而家買好似要四百幾蚊呀
仲要唔知堅定留
3Q師兄 分享
foxHK 發表於 2014-10-20 10:01:14 | 只看該作者
mic少 發表於 2014-10-20 07:39
師兄
搵日有時間我黎你平台
睇你飛得唔得呀 哈哈

大廈平台勁細(香港樓),係飛下行導為主,都玩唔到3d. 出得來當然去大的地方玩, 等緊小步兄吹雞.....

你部mini cp已改無刷, 好似再花錢買V120D02S唔係好抵玩.  俾我就買部450級, 當然有錢就狗不理呢的啦, 放係屋企都可以當境品睇. 好似我呢的窮燃就...
咩都唔買,因為無錢. 鳴鳴....天呀

講多小小我呢個宅到嘔既宅男, 大約二年前怪旦節要買的禮物俾小朋友,結果走去鴨記買左二部百幾元的電昇機俾的靚仔, 結果出事....
乜都唔識買左部V450D03結果離地都不能.... 唯有不停練習, 不停練習,諗住學有所成就周圍去飛. 點知到左今日覺得自己的技術總算見得下人唔太失禮,但
又發覺現在香港無咩人玩, 又要山長水遠先揾到的無咩人地方飛, 去的海邊或公園就成日俾人趕,成日想馬鞍山運動場咁大成日又無咩人,點解唔俾人飛? 就算要俾錢租,一大班人租都有so呀, 一條友搞下搞下搞到無咩心機心情周圍去(香港太細了),反正打開電腦玩sim,同真機都係差不多,現在的SIM真係超勁,無論外型物理反應真係似到十足十,只差心理質素問題如真炒機要錢維修或炒到自己要入廠之外真係無咩大分別, 所以我都反對人玩Sim,因為玩下玩下就唔多想出去飛真機.
早前成日諗住入隻泰世X3,但因上述原因現在都接近放棄唔買了.
foxHK 發表於 2014-10-20 10:02:59 | 只看該作者
mic少 發表於 2014-10-20 07:42
師兄
而家買好似要四百幾蚊呀

四百幾咁差貴??!! 咁我另買假野算了,反正份線路大家一樣. Yahoo bit 百幾元.
RivenMan 發表於 2014-10-20 10:35:55 | 只看該作者
mic少 發表於 2014-10-20 07:42
師兄
而家買好似要四百幾蚊呀

我搵番張單..13年12月買的..$380